Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum > heating issue

Join Wrangler Forum Today


Thread: heating issue Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
03-29-2012 02:29 PM
povchrisw thanks, ill go at it tomorrow when i have some time.. does the resivor bleed off air after shutting the engine off? if not then im sure thats where the problem is
03-29-2012 02:11 PM
Shelby427 Start at the other end, the engine. It sounds like you have a vacuum leak.
If it's a 4.0 look at the intake manifold, towards the rear. You'll see a vacuum hose coming off of it to the firewall. Follow it. It splits off about mid cowl. One half goes to run your vacuum controls for the doors in the heater-a/c case. The other half runs over to and underneath the battery tray, to the vacuum reservoir. Common problem.

You start up, lots of vacuum pressure, enough to fill the reservoir and compensate for the leak. Start down the road, vacuum pressure drops. Now it can't cover for the leak. Once the reservoir runs out the leak is more then the engine vacuum can supply, and one or more of the doors in the case close and you get no airflow through the vents.

If you get a bad enough leak, only air flow will come out the defrosters.
03-29-2012 08:18 AM
povchrisw
heating issue

just bought a 2005 lj about a month ago, iv search but cant find anyone with the same issue. after about 5 miles of driving i seem to lose about half or more of flow threw my vents. the defrost seems a little air moving threw it and if i turn it to the head vents no air moves threw. iv looked under the hood and seem to have no connection issues or cracks. any thoughts before i tear apart the dash?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 09:45 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC