Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > Stupid Gauge issues

Join Wrangler Forum Today


Thread: Stupid Gauge issues Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
05-01-2008 05:13 PM
jpdocdave where'd you get my picture?
05-01-2008 02:36 PM
9JΞΞРωяλиglєя7
Quote:
Originally Posted by jpdocdave View Post
Title: "stupid gauge issues"

so does your stupid gauge work?

sorry had to.
sorry had to. haha
05-01-2008 02:36 PM
black71gp no it doesnt work!!!!
05-01-2008 02:25 PM
jpdocdave Title: "stupid gauge issues"

so does your stupid gauge work?

sorry had to.
05-01-2008 02:22 PM
9JΞΞРωяλиglєя7 You know I have had that problem before with another car of mine. Come to find out my ground wires somehow snapped and made my gauges flicker on and off. When i turned my lights on it got worse. The circuit ended up going into the throttle cable and burnt the rubber onto the cable and my throttle got stuck. Had to replace the throttle cable and then add a ground wire to the frame and one to the transmittion. Might want to check and make sure you have enough ground going to your battery before you have the same problem. Dont know though, could be a totally different issue...
05-01-2008 01:58 PM
black71gp i have cleaned and cleaned and scrubbed and cleaned and washed some more.. and i get about 5 min and then they all go out.. somtimes turning on the lights helps but only for mere seconds... anything else i can do. ?
04-24-2008 08:19 PM
richp
Quote:
Originally Posted by black71gp View Post
i pulled it and cleaned it all up.. maybe i need to clean it some more? i thought i got it really clean...
Make sure you did not bend any pins when putting it back in. Jeep actually has a TSM on that, it calls for replacing the docking plugs behind the dash, my 3 jeeps that did it were fixed by the clean and put it back in method.
04-24-2008 07:41 PM
black71gp i pulled it and cleaned it all up.. maybe i need to clean it some more? i thought i got it really clean...
04-24-2008 07:12 PM
richp
Quote:
Originally Posted by black71gp View Post
well the gauges seem to work.. but the air bag light is still on......
Did you remove and clean or did it just 'magically' fix itself, if the magic thing happened it won't last for long...
04-24-2008 07:07 PM
black71gp well the gauges seem to work.. but the air bag light is still on......
04-23-2008 08:52 PM
black71gp ya i just found a bunch of info.. on the first search i didnt but i did now.. seems like ihave to take the dash apart tomorrow...
04-23-2008 08:49 PM
richp Sockets behind the gauge cluster need to be cleaned. Remove the facia, remove the instrument cluster, clean with CRC contact cleaner, reinstall, should fix it. Known problem in Jeeps. Plugs and sockets are self docking, don't force them when putting it back together. You might even want to put some dielectric grease on them before reassembly.

Disconnect the battery and let it sit for 30 minutes before starting, chance are the air bags won't go off but why take chances.
04-23-2008 08:12 PM
black71gp
Stupid Gauge issues

So driving along today.. and thump.. all the gauges go out... when i flick on the head lights they come back for a little.. then off again.. the air bag light also came on.. is there a way to tell why the air bag light came on? and whats the issue with the lights turning on making the gauges work? ground problems? all the lights on the ddash work fine.. blinkers, high beam indicator all that fun stuff.. any thoughts?? thank you jeep friends

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 11:12 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC