Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > WF Local > WF Local Forums for Your Region and State > North Carolina Jeep Forum > Help please, new distributor , now wont start

Join Wrangler Forum Today


Thread: Help please, new distributor , now wont start Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
04-20-2012 10:08 PM
CarolinaJeepGirl Thank you .. Now I can finally start on the fun stuff ... Whoop hooo
04-20-2012 09:13 PM
Jar_Head Job well done.
04-20-2012 08:43 PM
CarolinaJeepGirl And I'm in Fayetteville NC if anyone needs help with a distributor lol
04-20-2012 08:42 PM
CarolinaJeepGirl I fixed it!! Yay me! Just had to line the distributor back up in the right position.. Took some trial and error but I got it...
Just a side note it was stuttering and hesitating before I pulled the distributor,
I had it in 3 shops and spent a small fortune for them to tell me they couldn't figure it out...
Did some reading here... Spent $40 and a few swear words and now it runs great

Thanks again everyone ... WF is awesome
04-20-2012 08:49 AM
Jar_Head Where are you located? Im sure someone local wouldn't mind helping you out?
04-19-2012 10:12 AM
CarolinaJeepGirl Thank you for the help... Gonna try to adjust it today.. Wish me luck
04-19-2012 02:08 AM
kboles89 I'm thinking you might have it one tooth out. try to look on youtube for setting the distributor. That's the easiest way to tell you. Btw don't feel overwhelmed because it is a very easy job. If the videos don't help just let me know and i'll do it step by step for you. I'm rebuilding my motor so I'll be doing it soon.
04-18-2012 06:09 PM
CarolinaJeepGirl I pulled it out and put it back in a couple times now... It acts like wants to start but it stutters and won't turn over...
04-18-2012 12:39 AM
kboles89 If you pulled it straight out then put it right back in it should be right because the oil pump shouldn't let it sit back down unless you are 180° out. Are you 100% sure it's all the way down? If you need more help I can try to walk you through it to set it right again.
Sorry my phone has autocorrect and I added some.
04-17-2012 06:11 PM
kboles89 If you pulled it straight out then dried it right back in it should be right because the oil pump shouldn't let it sit back down. Are you 100% sure it's all the way down? If you need more help I can try to walk you through it to set it right again.
04-15-2012 09:50 PM
CarolinaJeepGirl Yes sir... I marked it so I wouldn't put it on wrong
04-15-2012 09:14 PM
C.L. Did you put the cap back on in the same orientation? If you have it twisted one way or another, your firing order may be off, or the spark could be advanced/retarded too far.
04-15-2012 09:11 PM
CarolinaJeepGirl
Help please, new distributor , now wont start

HI everyone! I just replaced the distibutor on my 95 YJ, 4 cylinder 5 speed. Now it won't start and that wasn't the reason i changed it to begin with. No i didn't take all the wires off, i just took the cap off so i wouldnt forget which ones went where. If anyone has any ideas please let me know..I'll check back later...right now I'm ready to pull my hair out....

Thanks for any advice

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 05:59 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC