Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum > problems after exhaust manifold replacement

Join Wrangler Forum Today


Thread: problems after exhaust manifold replacement Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
05-22-2008 06:47 PM
jonnybravo thanks i will try it again this weekend it will take me a week and half to do a 4 hour job. oh well it will keep me outta trouble
05-22-2008 02:43 PM
IslandTJ
Quote:
Originally Posted by jonnybravo View Post
i replaced my exhaust manifold on my 99 sahara 4.0 while in the process i broke a wire to one of the injectors i soldered it back together and fired it up, immediately the rpms took off like i floored it, i shut it down and checked all my connections and tried it again same result. it had been idling erradically before like shooting up to 2000rpm for about 10 seconds then back down to less than 1000 it did that a few times. more often it be around 1200 then settle down.what do ya tps or did screw up on my injector or manifold lets hear it

You need to reseat your manifold , it's offset somewhere and that's causing your high RPMs.
05-22-2008 12:54 AM
Triple88a from memory one of the O2 sensors was on the new header. You didnt rip that did ya?

check all the plugs on the throttle body.

You did remove the intake manifold right? I dont think it can be done with out doing so anyways..
05-21-2008 09:09 PM
jonnybravo vac lines are hooked up.
05-21-2008 09:06 PM
jonnybravo whats an iac
05-21-2008 09:06 PM
jonnybravo i disconnected the negative side when i worked on it
05-21-2008 08:50 PM
4.0l sahara did you try resetting the computer by disconecting the battery. Is the iac dirty or not hooked up?
05-21-2008 08:49 PM
4.0l sahara could be a big vac leak. maybe around the new gasket. missing vac lines?
05-21-2008 08:47 PM
jonnybravo
problems after exhaust manifold replacement

i replaced my exhaust manifold on my 99 sahara 4.0 while in the process i broke a wire to one of the injectors i soldered it back together and fired it up, immediately the rpms took off like i floored it, i shut it down and checked all my connections and tried it again same result. it had been idling erradically before like shooting up to 2000rpm for about 10 seconds then back down to less than 1000 it did that a few times. more often it be around 1200 then settle down.what do ya tps or did screw up on my injector or manifold lets hear it

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 07:23 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC