Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > Oil Pressure Guage

Join Wrangler Forum Today


Thread: Oil Pressure Guage Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
05-30-2012 07:34 PM
Kernal Clink Well the first problem I see is that you have an 81 YJ. Look left of the oil filter.
05-30-2012 03:16 PM
Maladaptive
Oil Pressure gauge help

Hey that's what I like -- a variety of choices, but maybe your both describing the same place in different terms. I'll have a look as soon as I get off work tonight. I should be able to find it now though.
Thanks for you help!
05-30-2012 11:13 AM
JDel305 I had the same issue and last night I changed out the sensor...very easy and pretty cheap...its right next to the oil filter on my 89 yj. The new sensor fixed my problem right away....just dont over tighten...I found the part for 17.99 at a place called AutoZone here in RI.
05-30-2012 07:22 AM
PLHamp Sending unit is to the right when looking at the distributor. When you are looking at it from the passenger side of the engine compartment, its on a stalk like thing right behind the AC mount. Try cleaning it first but if its still bad, make sure you get a guage sending unit not a oil pressure switch.

Good luck,

Pat
05-30-2012 05:38 AM
Maladaptive
Oil Pressure Guage

My oil pressure gauge on my '81 YJ w/2.5 now pegs all the way past 80 psi before I start the engine, as soon as I turn on the ignition. I'm guessing either the gage or the sending unit. I tried looking in Chilton's for information on where the sending unit is located and could not find anything about it. How would I find out if it is the gauge or the sending unit -- or could it be something else I'm not aware of?
I changed oil about 500 miles ago, the gauge was alright after that. I just added a half quart yesterday to bring it back up to full and noticed the gauge today. I can't imagine a connection to that, but then I really know either.
Any help, suggestions, solutions?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 10:14 AM.



Jeep, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC