Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > Can anyone help me.

Join Wrangler Forum Today


Thread: Can anyone help me. Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
05-31-2012 09:45 PM
95 wrangler sahara OK, I did so more work and here is my update. I changed the ignition switch today and still no change. But what I did find out was when the key is turned to the on position the fuses blows right away (does not matter if the relay was in or out). If I leave the key off the fuse will NOT blow and I can bypass the relay to make the pump run. Thanks for your reply but I still need more help.

How do you test the ecm?

Thanks
05-31-2012 04:43 PM
Ibuildembig If you jumped it and it ran, I would be more apt to put it in the harness under the hood from the ecm over to the distro block....or the ecm itself could be bad since its what triggers the relay you are bypassing.
05-31-2012 04:02 PM
Gkrynick22 Sounds like you have a dead short. Trace the wires back to the pump, mine were chafed right over frame rail behind the driver side wheel.
05-31-2012 12:25 PM
95 wrangler sahara Yesterday when I replaced the fuel pump. I did bypass the fuel pump relay (87 to 30) and got the fuel pump to work, but when I went to start the vehicle it blow the fuse. It seems to be when I turn the key to the on position or try to start the engine it blows the fuse every time. Could it be the ignition switch or ECU?
05-31-2012 10:49 AM
dashizl When is the last time you replaced the fuel filter?
05-31-2012 09:57 AM
95 wrangler sahara Yes, the fuse was blown before I replaced the pump. I check all the wires from the tank to the fuse planel and was not able to find any bad wires. I also replaced all the relays in the fuse panel (unless there is a different location for the fuel pump relay). Thanks for your help
05-31-2012 07:49 AM
2fastc Was the fuse blowing before the pump change. If not make sure you didn't pinch the wiring when you put the tank back in. Ether case you need to look for a short in the wiring harness. Might start by swapping out the fuel pump relay.
05-31-2012 12:29 AM
95 wrangler sahara
Can anyone help me.

Can anyone help me! My 95 Jeep stop running on the freeway on Monday. It was towed to my house and I was told that I my fuel pump went out. OK there is want I did today, I replaced the fuel pump but that did not repair the problem. The fuel pump fuse keeps blowing every time I turn the key on. Can anyone get me going in the right direction?

Thanks for helping.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 04:41 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC