Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum > OEM Stereo issue

Join Wrangler Forum Today


Thread: OEM Stereo issue Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
08-19-2008 12:16 AM
Hafellafuse Yeah, I'm staring at the TSB sheet on my desk right now. I also have an '08 Sahara. I have to go in for an oil change soon so I'll be taking that TSB with me. Last time I was in, they said they preformed some sort of update that the stereo was due for, but nothing changed. Not sure if they were referring to this particular TSB. I guess I'll find out soon.
08-18-2008 08:24 AM
VaMan Iím not sure what your year model is or the build date but there is a TSB (08-030-07) that addresses that issue. It applies to Premium Infinity audio systems on JKs built before Dec. 10, 2007. The issue is a popping sound from the speakers.

I had the popping sound when playing cds in my 08 Sahara. I printed out the TSB and took it to my dealer. They performed the steps and it cleared the issue up. Basically they reflashed the amp. I have read where some folks complained that it changed the output to sound muffled but I havenít noticed enough difference to worry about.

If you JK is newer than the build date in that TSB, it would appear the issue is still out there.
08-18-2008 04:43 AM
Hafellafuse It seems to be a Jeep issue. Some guys on other Jeep forums have had the same issue with theirs. There is a Jeep fix out for it but the easiest no-hassle way to fix it is to turn your Bass setting down to -3 or below. Kind of annoying considering that's NOT what I paid for.
08-17-2008 04:36 PM
hig4s What bit rate are the MP3s recorded at? Anything under 196bit can cause poor quality,, not sure if it will cause what you describe, but I play MP3s through my GPS all the time with no issues.
08-12-2008 03:57 PM
SARJake If it's some songs and and only on the MP3 discs then it's probably the recording being poor...what you might be hearing is the digital crapiness coming out.
08-10-2008 10:34 PM
Hafellafuse
OEM Stereo issue

Anybody having trouble with their OEM stereo? I play CDs and mp3 discs in the stereo and I get a strange high pitch noise that comes in on some songs. It sounds liek the speaker is blown but when I play the radio or the satelite radio, everything sounds fine. It's like a screeching popping. Drives me nuts!!

I took it to the dealership a few months ago and they said they couldn't reproduce the problem and they updated the stereo software...but guess what, that didn't fix a thing. I haven't had the time to bring it back and complain about it.

I wanted to see if anyone had a similar problem and any suggestions on how to fix this issue.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 06:11 PM.



Jeepģ, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC