Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum > HELP!! 2.5l to 4.0l swap no gauges no spark no fuel

Join Wrangler Forum Today


Thread: HELP!! 2.5l to 4.0l swap no gauges no spark no fuel Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
07-11-2012 06:12 PM
1997TJv2.0 Yeah the asd and fuel pump relays don't seem to be energizing... at the same time I'm having a hard time tracing wires because the service manual colors don't seem to match my wiring. PDC has power.
07-11-2012 04:59 PM
Yoshiltz Check for ASD (auto shut down) system not functioning properly. I have had trouble with them in the past when doing swaps.
07-11-2012 02:53 PM
1997TJv2.0
HELP!! 2.5l to 4.0l swap no gauges no spark no fuel

Ok so i just swapped out the 2.5l in my 1997 TJ for a 4.0l out of a 1998 TJ sahara, I swapped over the engine harness and ecm and my gauges didn't work and had no spark and no fuel cranks all day. I went back and got the gauge cluster from the guy i got the engine from and now its also says no bus. The install was plug and play or so i thought. Known differences are the ecm was out of an automatic, the plugs for the o2 sensors needed to be swapped out and the vehicle speed sensor plug needed to be switched for the 1997's I am about at my wit's end. I am a mechanic so i've covered the basics, fuses, grounds, etc. This really heas me stumped. Just for shits and giggles I replaced the crank sensor even though the one i had came from a running jeep. Anybody got any ideas? I'm open to all suggestions. All the diagnostic procedures point to a bad ecm but i have a hard time that the ecm could go bad from a car ride in a cardboard box from one place to another. Anyone in south jersey have a good ecm i could try? Can come get it.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 09:04 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC