Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > 1993 YJ Dashboard Electric Problems?

Join Wrangler Forum Today


Thread: 1993 YJ Dashboard Electric Problems? Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
08-14-2012 09:07 PM
christian.isabella I have problem with my dash lights going completely off - when I smack the plastic it comes back on. Gauges and lights go off. I was told it is a ground wire somewhere. Have you considered that an issue - the ground wire.
07-28-2012 01:12 PM
DirtDragon Once again, thanks for the help. Will try the eraser trick later.
07-25-2012 12:07 AM
Huntsman180 If the back tail light doesn't flash but illuminates solid., then its your flasher. Which is located right below your driver side dash. Its silver and cylindrical. They're cheap, and a worthwhile purchase.

I just encountered this problem on my jeep, and this was the fix.
Best of luck!!
07-24-2012 09:01 PM
90DesertTanYJ Ive been working on gauges and lighting on my 90. So far Ive gotten all the gauges and clock working, my blinkers and brights indicator but I am still having trouble with the gauge lighting. All of it can be hardwired with some patience.

Good luck!
07-23-2012 02:37 PM
Redrider94 Pencil eraser works wonders at cleaning the circuit traces. Just undo all the gauges and use the eraser to clean where each gauge connects. Don't rub real hard just enough to clean each contact and then put gauges back in.
07-22-2012 10:13 PM
DirtDragon :/ Well, as far as I know (and from what I made the obvious mistake of), after taking the cluster out, there was a fair bit of corrosion on the circuit. Kind of made sense, but I'm also wondering if anyone knows if WD-40 would work as a good corrosion remover? Are there any other good methods that you may know of (aside from replacing the unit, or making a jump using copper wire, etc)?

Again, any help is greatly appreciated.

~DD.
07-21-2012 11:42 AM
0III0forlife try using a test light or a multi-meter to test the socket for the bulb before you go tearing into that circuit board.

you might just need to clean or adjust the prongs inside the bulb socket.

if it is the circuit board, handle with kid gloves. it is a sensitive item, and will not take alot of abuse if any. Although it is replaceable, it is quite expensive. Last one i saw on ebay was 80 bucks for the one behind the 5 gauges and 130 for the one behind the speedo cluster.
07-21-2012 07:33 AM
Tyewilly When my speedometer quit it was because one of the traces on that board was corroded. On mine, it was the power trace to the speedometer, so i just ran a jumper wire from the tach power lug to the speedo power lug. I think radio shack sells a high copper content paint for fixing broken traces on circuit boards that you can use to repair it also.
07-20-2012 11:06 PM
DirtDragon
1993 YJ Dashboard Electric Problems?

I've been encountering some issues ever since I've purchased the Jeep, where the right signal status light (on the dashboard between the tach and speedometer) doesn't flash, or anything of the like, but I can hear the solenoid firing, and I can see that the signal is working. Does anyone know of any known problems with the YJ?

I've already dismantled the whole thing, and have replaced all the bulbs to save time down the line (I'm keeping the old ones as spares), but I'm wondering if the circuit board behind there would have corrosion issues and create an open circuit, preventing any electronic signal from getting to the bulb(s)?

I'll be spending some time tomorrow to take some photos of this issue, and see if I can diagnose any other issues regarding the non-functioning speedometer (the tachometer does work).

Thanks in advance,
~DD.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 01:20 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC