Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > General Jeep Discussions > General Jeep Discussion > Hard Start and Crank Position Sensor

Join Wrangler Forum Today


Thread: Hard Start and Crank Position Sensor Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
07-27-2012 01:42 PM
tjrox Check the o2 sensor, with engine c
old, if it shows ready it is bad.
07-26-2012 07:38 PM
boonie Sorry 11mm socket. Got it mixed up with something else.
07-25-2012 11:36 PM
boonie Drivers side of bell housing towards the top. Has two bolts holding it in place (10 mm wrench size) and a wire connection up towards the manifold. Takes about 15 min to change about $75-100. Just did mine on same vehicle for the second time.
07-25-2012 10:54 AM
TahoeTom
Hard Start and Crank Position Sensor

Hey Guys,

I tried doing a search for this but only found info on the 4.0.

My wife has a 97 TJ 2.5L and it's having some trouble starting in the morning. Nothing too insane, takes about 6-8 seconds of cranking before it catches. Then it will idle fine for about 30-45 seconds and then start an extremely rough idle. This goes away once you apply some throttle and then doesnt come back again unless the jeep has been sitting for a little while.

No check engine light but the OBD reader is signifying no detection of the crank position sensor- bottom line is.... Could this be causing this problem??

If so, where can I find the CPS on a 2.5L? I know it is supposed to be towards the top of the bell housing but I am not finding it. Can someone give me a bit more specific insight as to where it is on a 2.5L??

Thank you all, I look forward to becoming a part of this community!

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 03:17 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC