Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > Slipped Leaf Spring

Join Wrangler Forum Today


Thread: Slipped Leaf Spring Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
09-20-2008 09:57 PM
BuddyG Yep, that was it...sort of.

The fool who owned it before me half-assed his lift-kit install. Rather than taking the time to line up all of the holes in the springs and run the bolt though, he just cut the bolts down so they wouldn't run through the spings. I removed both sides, aligned everything, ran new bolts in, and reinstalled. It's a lot quieter now

Here's the after photos. Once the passenger side was done, I realized the driver side wasn't as healthy as I previously thought.

Thanks for your help, ReevesDieselYJ.
09-20-2008 01:19 PM
reevesdieselyj When a leaf spring slips like that it has either broken in half or the bolt that goes through the leaf spring pack has broke. should be an easy fix I would remove the spring and put a new bolt down through the center of the leaf springs then reinstall them.
09-20-2008 12:59 PM
BuddyG
Slipped Leaf Spring

This morning, I noticed my 93 YJ leaning a bit on the passenger side and the rear wheel was way off center in the wheel well. It seems that one of the leaf springs slid out of place (check out the attached photo). I can't find any damage/cracks/breaks/missing components anywhere. I've owned this vehicle for about a year now and haven't taken her into anything thick, hit deep holes, or anything like that.
The driver's side looks fine (second photo). I'm hoping that something was just loose and it finally slipped. Any suggestions on a fix action? My plan is to raise the body and check/tighten everything up.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 08:48 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC