Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > Help me to diagnose rough ride/engine/ issue

Join Wrangler Forum Today


Thread: Help me to diagnose rough ride/engine/ issue Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
05-21-2013 07:35 PM
tkfx Have you checked your exhaust mini cats? I'm not sure on your Tjs year but if you have mini cats, they could break down and block the exhaust holes causing the symptoms you described. It bogs the vehicle down under load, and also could cause rough idle. My cats went bad after 58k miles so I would definatly check those out too
05-21-2013 03:54 PM
itscakes Could be a faulty spark plug sounds like it might be firing to early and not at top dead center.
05-21-2013 03:45 PM
ebilek231 i had baiscally the same issue with mine turned out i had a crack in one of my spark plugs
05-21-2013 09:47 AM
workshop4ever Could be time for new O2 sensors. The computer ignores them in high throttle conditions, but uses them at idle and low load. If you have an OBD scanner you can read the values coming from them to see if they make sense.... Otherwise could be TPS, IAC, etc.
05-21-2013 08:24 AM
gammy someone msg'd me on the side on the solution: SPARK PLUGS/WIRES, and I believe a Distributor cap.
10-14-2008 11:02 AM
MOz Perhaps your throttle position sensor is giving you trouble. It's possible the computer is not getting a clear signal throughout the range and this is leading to a driveability issue.
10-14-2008 10:26 AM
gammy Manual/standard 4-wheel drive.

Not sure of the clutch slipping...shifting is not an issue.
10-14-2008 10:24 AM
ky-homelite Is it a manual tranny? Could the clutch be slipping?
10-14-2008 10:20 AM
gammy
Help me to diagnose rough ride/engine/ issue

I am at my wit's end.

ISSUE:
At low speeds, and especially under load..i.e on-road going up a hill, the engine misses and jumps...

TEMP FIX:
If I floor it, it stops jerking...but, it may/will come back. Doesn't seem to be an issue at high speeds on the interstate.


WHAT HAS BEEN DONE TO DATE:

I have had the local Jeep/Chrysler dealership look at the issue (had the vehicle 3 days) and a local shop (had the vehicle 2 days).
Nothing on the computer/diagnosis shows anything.

Distributor/plugs/wires changed (no help).

I had the exhaust manifold replaced back in the Spring? is that related?

Note: this has been going on for 6wks plus...I have tried gas additives, injector cleaners, ..

99,500mi

HELP....please.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 05:15 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC