Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ General Discussion Forum > Broken 92 joining the team!

Join Wrangler Forum Today


Thread: Broken 92 joining the team! Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
09-09-2012 09:14 PM
bigbuckd welcome to our world. gotta love it.
09-08-2012 11:41 AM
Eagleheart Sorry for the late reply. It turns out the issue was with the connections to the voltage regulator, or whatever that little black box on the alternator is called. The wires were cut too short the fix but luckily I found another one at the junkyard. When I noticed my brand new battery wasn't holding a charge, I decided to test the alternator at another place. It failed so with a new alternator, voltage regulator and some heatshrink it was fixed!

...until the next day it stopped starting again. This time the solenoid wasn't clicking, and jumping it didn't work. I was stranded far from home when some other jeep owners helped me out by pushing me to pop the clutch. I tested the starter again, it passed, but I bought a new one anyways bc there really wasnt any other option. And the jeep is fixed again. For now.
07-31-2012 11:31 PM
phish Yeah if it starts when jumped I guess that rules out any ignition issues or connection issues beyond the battery. Definitely try cleaning the posts on the battery up and the terminals on the wires.
07-31-2012 10:48 PM
kdub If it starts when its jumped,take cables off the battery and clean your connections good.
07-31-2012 09:23 PM
90DesertTanYJ There are also terminals at the starter relay which is just to the right of the battery down low. There is a big red wire (beside the main wire to the starter) going from the positive battery post to this relay and carries most of the Jeeps current for everything besides the starter. If you have cheapo replacement battery terminals I would suspect them as well. Thats where I would check anyway for corrosion as Chief suggested. When you put booster cables on it bypasses the battery. If the cables are original, they can corrode on the inside where you wont see it. If battery and starter check out there really isnt much else.
07-31-2012 07:39 PM
Chieftain A bad ground connection will cause this and if your altenator, starter and battery all checked out, its the first place I would start. Check all wire connections to the starter. I have seen corroded battery terminals cause this. Check the negative side battery terminal to frame/body connection too. Check, clean, and tighten your connections and see what you got.
07-31-2012 07:23 PM
Eagleheart
Broken 92 joining the team!

This jeep is almost as old as me! Hello all, this is my first post. I have more questions than answers right now, but that will change in time.

I bought myself a 92 4 cylinder standard, had some transmission issues but fixed them, and then had a perfectly running jeep! The only problem is now it wont start. It worked great for about two weeks after I got the master cylinder replaced. When I turn the key the lights turn on and I can hear the solenoid click but the starter does not engage. I took out and tested both the starter and alternator.

-check engine light
-new battery
-new spark plugs
-starter tested and works
-alternator tested and works
-starts when jumped

I'm not sure what could be wrong with my jeep. I could not get the engine light checked, shops nearby cannot check them for cars this old apparently. I've read on other forums that it could be the voltage regulator, which is often inside the alternator. I checked behind the battery as well, could not find anything. Im not sure what the next step is, I really want to get this beast running.

Any advice?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 09:54 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC