Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > I just installed a new exhaust mani and my muffler glows red now any ideas?

Join Wrangler Forum Today


Thread: I just installed a new exhaust mani and my muffler glows red now any ideas? Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
11-24-2008 10:27 PM
whitebuffalo i dont think the plug is ur prob. on mine, same plug, same wires it goes to the ps hose
11-24-2008 10:15 PM
ska8r1234 anyone know what this plug may be?????
11-19-2008 03:36 PM
Jerry Bransford A vacuum leak makes it run lean, not rich.
11-19-2008 03:35 PM
ska8r1234 anyone think this mayb a vacuum leak as to why its running rich enough to make the muffler glow red
11-10-2008 11:45 AM
Jerry Bransford
Quote:
Originally Posted by ska8r1234 View Post
i have a chiltons manual its not in there
I said "factory service manual", not a Chiltons or Haynes. Chiltons and Hanes are, at best, general guides for doing simple basic crap. The factory service manual is model-year specific and has all of the wiring diagrams. Personally, I wouldn't have a Chiltons or Haynes in my garage if they were given to me. They are too general and cover too many model years... and none all that well. I rest my case, it's clear your Chiltons is not helping you here.
11-10-2008 03:17 AM
ska8r1234 i have a chiltons manual its not in there
11-09-2008 11:24 AM
Jerry Bransford Buy a factory service manual, it has everything you need including where all the wires go. You'd be days ahead of where you are now if you had one... they're worth the $$$.
11-09-2008 11:20 AM
ska8r1234 thats where the wires go back to? i dont no man
11-07-2008 04:15 PM
whitebuffalo thats the fuel injector wires, but like i said, i think thats a different red and black wire. unplug those, and you'll have zero fuel.

have you tried smacking your cat yet to see if its rattling?
11-07-2008 01:19 PM
ska8r1234 here is where the wires lead to anyone have any ideas?

11-06-2008 11:44 PM
ska8r1234 i will try and get you pictures the wires run right to the top of the carb underneath the cover. i will circle it on the first page pictures and thanks for the help
11-06-2008 09:49 AM
whitebuffalo if your fuel injector was unplugged though, you wouldnt be starting at all.....also the plug on the fuel injector looks different than the one you posted......
11-05-2008 11:04 PM
ska8r1234 yea that is where this plug goes it goes to the fuel injector i think at the tp of the carb under the cap
11-05-2008 08:40 PM
whitebuffalo ok, there are red and black wires going to the fuel injector, they appear to be different than the harness going to the ps hose.
11-05-2008 04:37 PM
whitebuffalo im not sure i understand...you want me to see where they run to on the end opposite of the plug....or you want to know where the plug goes?
11-05-2008 04:01 PM
ska8r1234 the wire leads back to the top of the carb right where the airfilter connects to the top of the carb. if that helps you and the wires are both red and black
11-05-2008 03:05 PM
ska8r1234 is there any wya you think you can try and get a picture during the day time, im still having trouble finding exactly where it connects. thanks alot
11-05-2008 08:49 AM
whitebuffalo i can try tonight. if you dont have power steering though, i have no idea where it will plug in, since you wont have a power steering hose for it to go to.
11-05-2008 01:59 AM
ska8r1234 is there any way that you can get a clearer picture its hard to tell where exactly it is because its so dark if you cant thats cool to. thanks
11-03-2008 11:04 PM
ska8r1234 nah dude its totally cool you went out of your way dont worry about it! thanks
11-03-2008 10:13 PM
whitebuffalo if you follow the high pressure ps hose, right where it transitions from rubber to metal line, there is a plug built into the hose, just above the ps pump.

sorry for the crappy pics. i used my cell phone and a flashlight LOL
11-03-2008 10:11 PM
ska8r1234 thanks alot for taking those pictures man, but the pics are a little dark could you tell me where exactly the plug plugs in. sorry was just a little hard to tell i was out there for awhile looking for where exactly it plugged in.
11-03-2008 09:14 PM
whitebuffalo totally possible mine is in the wrong place (previous owner did some weird chit) but, all the same, mines not glowing red
11-03-2008 09:13 PM
whitebuffalo

11-03-2008 09:01 PM
whitebuffalo
Quote:
Originally Posted by ska8r1234 View Post
it doesnt have power steering i traced the wire back and the 2 wires go to the carb. one is red one is black. i pretty sure it is like a fuel regulator. ill try and get pictures up tomorrow of where in the carb the 2 wires go to
thats probably why its not connected

the fuel pressure regulator is just a diaphragm built into the throttle body, theres no wires involved.
11-03-2008 09:00 PM
slf41002 Lay the hood all the way back on the windshield and climb up on the tire and look it over real good to see if you can find the terminals that it plugs into.
11-03-2008 08:57 PM
slf41002 Oh boy!!!back to square one.
11-03-2008 08:54 PM
slf41002 Now that you know were the plug goes,,,now focus,,,, the cat needs to come off for inspection.If it is clogged they can reach temps 400 degrees and above.Cut it out and see if you can see light through it while holding toward a light or the sun or what ever just see if you can see through it.If you look down in it and it looks melted then you are and have been running way rich for a while.I it is just all broke loose inside causing the blockage that is normal for one its age to do this but it is not usable.If you have either one of these then replace the cat if you have to pass testing,,, if you show signs of melting get that rich problem fixed before the cat is replaced.If it is open then you have problems someplace else and can reuse the cat.
11-03-2008 08:52 PM
ska8r1234 it doesnt have power steering i traced the wire back and the 2 wires go to the carb. one is red one is black. i pretty sure it is like a fuel regulator. ill try and get pictures up tomorrow of where in the carb the 2 wires go to
11-03-2008 08:01 PM
whitebuffalo theres a pressure sensor/switch thing on the hp steering hose. i think its sposed to bump up the throttle a little bit when your on the steering. it wouldnt affect the issue you're having. id start looking hard at the cat imo.
This thread has more than 30 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 09:50 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC