Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > loss of power on 95 wrangler an bad iddle

Join Wrangler Forum Today


Thread: loss of power on 95 wrangler an bad iddle Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
09-22-2012 03:35 PM
el rubio i cant find any vaccum leak i even did the smoke test with smoke machine and nothing
09-14-2012 09:47 AM
CrazyYJ
vaccum leak tough to find.

Quote:
Originally Posted by el rubio View Post
i have 33s on there as well i looked for codes not one an cant find any vaccum leak

I had something similar with my 4.0 .... even to the point I would go down the highway and it would completly shutoff for a split second.... thought it was an electrical problem but the the idle went wacky... especially on startup.... anyway I found that the previous owner had the wrong PCV valve and also found a vacume leak.... (((The leak was not easily found btw.... thats why i brought this up... small crack in the line... not enough to suck in ether but enough to kill the case circulation ))) all of the crap that vents from the case was getting sucked into my intake before the throttle body instead of the aft part of the manifold... pulled everything apart and cleaned (was effin nasty btw) and then she ran better. Also did a couple SeaFoam treatments... fuel additive and intake spray.... hoping to clean some of the junk off the valves and injectors. She runs strong like bull.... better than ever.
09-14-2012 09:31 AM
el rubio thanks im think to change the couple sensors i have left then everything will be completly new an see how it runs i did get to think its due the the gears and the lift with big tires
09-14-2012 09:25 AM
jokerchief462 My first run after lift and tires was to the local mountain. I was running 3-4K rpm and getting 35-45 up the mountain. Not bad in town but on the highway I stayed in 4th at 2500-3000 best I could get on the lfat 62 on my speedo which has been regeared. To run with the rest of the boys I need a regear to 4:88s which will have to wait. The four banger sings nicely and when trailing it seems like it will climb anything in 4H or 4L. So it may be all in the gears and has nothing to do with engine performance. However if you used all the old stuff on your engine you may have to do some troubleshooting to make sure everything is working right. I got mine figured out because it wouldn't pass the smog test. So I pretty much have all new sensors, ignition stuff and exhaust. Runs great.
09-14-2012 08:28 AM
el rubio i have 33s on there as well i looked for codes not one an cant find any vaccum leak
09-13-2012 04:31 PM
jokerchief462 What size tires you running. That may be the lack of top end mine is same way 2.5 with 33s. The idle problem could be a host of things. Have you pulled the codes yet? And then try looking for a vacuum leak. That will send bad signals and affect power and idle.
09-13-2012 10:11 AM
el rubio
loss of power on 95 wrangler an bad iddle

hey everyone i have a 95 jeep wrangler 4cly the 2.5 manual heres my problem ever since i got jeep i only been able go up to 65mph never get to go in 5th gear does no have enough power also if im driving in incline it lose power goes down to like 55mph meanwhile i have done full rebuild on engine and tranny also transfer case i also replace full exhaust thinking it was clogged changed o2 sensor tps sensor also check fuel pressure an its good i even put a cleaner in gas tank even replace map sensor.
now on top of that recently if i let jeep idle like at red light the idle will drop all way down like its going shut off but then goes up again an stays doing that also if i step on brake iddle will go up but then down again also notice its burning more gas now seems like its running rich idk if all this things are related some how or what

please any help will be great im all out of ideas some one help

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 12:25 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC