Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > 97 tj could not get going...

Join Wrangler Forum Today


Thread: 97 tj could not get going... Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
09-16-2012 10:19 AM
svtyone I don't the problem you described sounds like more than just one ccylnder maybe like three cylinders. I know many people who have driven on 5 cylinders
09-16-2012 09:30 AM
ajedigecko update: my mechanic checked it over, found that cylinder 5 was the problem..the cylinder was not working, so he figured out a way to get it back to life. who knows...the engine may go for another 100K miles, or it may go next month.

all i know is, i will keep driving it until it blows and then replace it.
09-15-2012 09:55 AM
ciamex check your AIC... make sure that the throttle body is squeaky clean where the AIC sits.

make sure that you have 40 psi at your fuel rail that will tell you if you have a fuel pump problem..
09-15-2012 09:24 AM
jbo0916 Sounds like a O2 sensor or fuel problem to me
09-15-2012 01:37 AM
svtyone any luck with your problem
08-28-2012 09:53 AM
ajedigecko
Quote:
Originally Posted by svtyone View Post
That's sounds like a fuel pump. It electrical in the tank. I had a similar problem or a serious enough mis fire

thank you....i appreciate your help.
08-27-2012 09:47 PM
svtyone That's sounds like a fuel pump. It electrical in the tank. I had a similar problem or a serious enough mis fire
08-27-2012 08:04 PM
ajedigecko still looking for some jeep knowledge/wisdom....thanks. i am new to jeeps, well, old jeeps.
08-27-2012 05:03 PM
ajedigecko help please....
08-27-2012 04:37 PM
ajedigecko
97 tj could not get going...

...started up fine, went down the road several miles. came to a stop light, idled fine.

put it in first...engine seemed bogged down and then it took off. i heard some backfire, then it took off down the highway.

going down the highway about 70..running good.

came to another stop light....idled fine, put it in first and it would not move. i would give it gas and it would die.

started up several times and moved a few inches each time....i pushed it to the side of the road, tried to start it again and off we went.

each time it died...it started back up just fine. it just did not want to move.

any input is appreciated.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 08:00 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC