Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > 05' Wrangler X won't start

Join Wrangler Forum Today


Thread: 05' Wrangler X won't start Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
10-23-2012 01:57 PM
koopzz
Quote:
Originally Posted by Tech-D View Post
Sorry for the confusion, not an actual computer, I used the OBD2 Diag tool.

HERE

What VW did you have? I have a 08 GTI also...

Now I'm sidetracking my own thread.
That's funny pal!

I had a 2000 Jetta with the Two-Point-Slow! I lowered her 1.5". People would lose me on the straights, but I got them in the corners!

Glad to hear your Jeep is back on the street.
10-23-2012 08:11 AM
Tech-D OK my friend got frustrated and didn't want to work on the Jeep himself any longer so he took it to a local shop. He said that the mechanic told him it was an issue with the starting circuit, but now it's running again.
10-22-2012 01:23 PM
Tech-D
Quote:
Originally Posted by koopzz View Post
Not to get your post side tracked but: How did you hook up your computer? I have the VAG-Com for when I had my V-Dub. I was hopping for something like that for my Jeep!

OK - back on topic!
Sorry for the confusion, not an actual computer, I used the OBD2 Diag tool.

HERE

What VW did you have? I have a 08 GTI also...

Now I'm sidetracking my own thread.
10-22-2012 11:36 AM
koopzz Not to get your post side tracked but: How did you hook up your computer? I have the VAG-Com for when I had my V-Dub. I was hopping for something like that for my Jeep!

OK - back on topic!
10-22-2012 10:33 AM
Tech-D
Quote:
Originally Posted by koopzz View Post
The Crank Position Sensor will defiantly cause a no start like you are describing.

I am not certain how to get the codes from the “computer” on an 05, but is she throwing any codes?

That is all I can think of right now though…

Let us know pal.
No I actually hooked my computer up to it to see if there were any codes and there wasn't.

Going to try the Crank Position Sensor and I'll keep you posted.
10-22-2012 10:08 AM
koopzz The Crank Position Sensor will defiantly cause a no start like you are describing.

I am not certain how to get the codes from the “computer” on an 05, but is she throwing any codes?

That is all I can think of right now though…

Let us know pal.
10-22-2012 08:24 AM
Tech-D
05' Wrangler X won't start

I'm helping a buddy out that has a 05' TJ that he's having an issue.

PROBLEM:

1. When turning the key, the Jeep doesn't try to start.
2. When the key is turned and the lights and radio are on, they don't die. The continue working as normal while trying to start it.


THINGS WE HAVE DONE:

1. Replaced, ignition switch and Ignition Switch Actuator Pin.
*** The metal around the Ignition Switch Actuator Pin was broken.
2. Replaced Neutral Safety Switch - suggested by local parts dealer.
3. ** I haven't done this but another friend that's a mechanic helped with this** Tested the starter and solenoid - both were working.

MY QUESTION:

1. Could the crankshaft position sensor cause the above issue?
2. Any other suggestions?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 12:39 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC