Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ General Discussion Forum > LED bulb problems with parking lights.

Join Wrangler Forum Today


Thread: LED bulb problems with parking lights. Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-19-2013 08:08 PM
TJChef
Quote:
Originally Posted by Joedinglenut View Post
Ok, I did a search and couldn't find an answer. Here goes.

I have a 1997 Magenta (Barney purple) Jeep wrangler 4.0 5 speed.

I have tried to add aftermarket LED bulbs to the front turn signals and the rear. This is NOT an entire new taillight, but rather just replacement bulbs that I got off eBay. The bulb numbers are 3157 and 1157.

The bulbs work great except when I turn on the parking lights, the led lights will go out and I can't get them to come back on. When I swap the bulbs out with the original ones they work fine.

This is not the problem with hyperflashing, as I was able to fix that with some resistors. I tried taking the resistors off, still the same problem.

Anyone else have the same problem?? I'm sorta out of ideas at this point.

Thanks!
Thanks for starting this thread I just tried the same thing. I am going back to original bulbs. It is too cold in Jersey now to do this outside!
11-01-2012 11:07 PM
Gofish TJ Thanks for the quick reply, I'm gonna try it out.
11-01-2012 10:38 PM
Patrick H
Quote:
I only have turn signals when my running lights are on. No running light on, no turn signals. Was this part of your problem too?
Yes, that is due to the polarity reversing circuitry.
11-01-2012 10:35 PM
Gofish TJ I added small LED turn signals and running lights from metalcloak, I also placed a new LED EP-26 and now my turn signal speed slowed down but I only have turn signals when my running lights are on. No running light on, no turn signals. Was this part of your problem too?
10-12-2012 12:29 AM
Joedinglenut So has anyone sucessfully replaced their brake/turn signals with LED bulbs?
10-11-2012 10:36 PM
Joedinglenut Thanks for the reply.

I had a feeling that the polarity might have been changing but I wasn't quite sure.

So I guess there is no easy way to swap the bulbs out then? I can't image its easy to somehow correct the parking light polarity issue.

I could always just flip the polarity of the bulb and only drive around with the parking lights/headlights on, but I don't think LED bulbs are worth the hassle.
10-11-2012 10:13 PM
Patrick H The front and front side turn signal circuits reverse polarity when the lights are turned on.
LED's are polarity sensitive (they are DIODES after all), where incandescent bulbs will work no matter the polarity.
10-11-2012 10:06 PM
Joedinglenut The rear 1157 bulbs look like this, excuse the HUGE image.

10-11-2012 10:03 PM
Joedinglenut
LED bulb problems with parking lights.

Ok, I did a search and couldn't find an answer. Here goes.

I have a 1997 Magenta (Barney purple) Jeep wrangler 4.0 5 speed.

I have tried to add aftermarket LED bulbs to the front turn signals and the rear. This is NOT an entire new taillight, but rather just replacement bulbs that I got off eBay. The bulb numbers are 3157 and 1157.

The bulbs work great except when I turn on the parking lights, the led lights will go out and I can't get them to come back on. When I swap the bulbs out with the original ones they work fine.

This is not the problem with hyperflashing, as I was able to fix that with some resistors. I tried taking the resistors off, still the same problem.

Anyone else have the same problem?? I'm sorta out of ideas at this point.

Thanks!

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 11:27 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC