Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > rough idle with heat on

Join Wrangler Forum Today


Thread: rough idle with heat on Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
11-13-2012 04:16 PM
Ek2000tj Thanks alot
11-12-2012 08:47 PM
andrew127 I dont know about the 2000s, but my 97 tj heater system runs of a vacuum system. Theres a small rubber fitting on the intake manifold, you could possibly have a hole in the line, causing it to suck air. Also I would try checking out your IAC. easiest way to check and make sure its working properly is to make sure there are no DTCs, start the jeep, and then while its idling, unplug the IAC. If a code comes up its fine, if no code comes up then you either have a wiring issue or the IAC is faulty. Hope this hleps you out a bit. Good luck
11-10-2012 10:49 PM
Goobs63 Do you have A/C? When mine is on defrost or the floor defrost my air conditioning compressor cycles every few seconds but it don't drop the rpm that much.
11-10-2012 10:24 PM
SeVeReDiStOrTiOn The heater is just the fan blowing through the heater core so that's a weird problem. Are you using the defroster by chance? Try leaving the heat off and putting a load on the electrical system using everything else...lights, wipers, radio etc. Could be a charging issue but that's just a shot in the dark.
11-10-2012 09:58 PM
Ek2000tj
rough idle with heat on

Hey everyone, ok so I have a 2000tj 6cyl automatic. I've been noticing a rough idle when I start the car or am at a stop light. It is much more pronounced when the heat is on. It will jump about 300 rpm every 5 seconds or so. I took the throttle body out today, cleaned it and the Iac with throttle body cleaner. Started it back up and it seemed ok. But just tried to start it back up again and now it is still occuring when the heat is on. Any ideas? Thanks

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 04:12 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC