Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > problems

Join Wrangler Forum Today


Thread: problems Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-10-2009 09:13 PM
speepdaedeesi the lights dim while i start it. ive read that means the battery is weak or bad.
01-10-2009 07:53 PM
speepdaedeesi
problems

in order to consolidate my problems all into one thread..


1. got code 55 for the iac. took iac out and cleaned both it and the throttlebody really good. while it was out i took the battery out, cleaned the battery, terminals, and tray, and held the connections together to reset the codes. i double checked and there were no codes after reinstalling the battery. . drove almost 100 miles yesterday. got home, did the keydance for self diagnose and got code 55 again.

could it be anything other than the iac? i want to do what i can before i go buy a new iac for 40 bucks.


2. oil pressure guage was showing zero at idle last night, but would go up with rpms. today it was 30, 0r 40, which ever was straight up.. at idle. im thinking its the sender unit. how do i install the new one? i hear its by the oil filter, do i have to take the oil filter out to get the switch out?

3. for the second time the jeep has refused to start. last time was about 2 weeks ago. wouldnt start all night. just gave a single click from under the hood near the battery (seemed like where it came from while sitting in the drivers seat listening).. probably the starter relay clicking once.

does the starter relay clicking once mean its bad? or does it mean its good and my problem is probably with the starter?

also i did notice while the jeep wont start for extended periods.. ill go out and try like once every few hours.. when it finally does start it starts like the battery barely has enough juice for it to start. is this from trying to start it like 20 times previous? would a low battery or battery with dead cells cause this? reason i ask is battery shows good charge when the jeep is running.. but seems low upon startup. it looks like an old battery thats been cleaned up to look new, and it has no markings or stickers on it at all.

i did take the battery completely out recently and cleaned it off, wiped off the terminals real good. the connections have zero corrosion, and are tight.

also, im going to go try starting it again while its in the garage. after trying like 20 times earlier i finally got it started and moved into the garage. if it doesnt start ill try starting it with the headlights on to see if they dim. even if it does start ill report with the dim or no dim.

i hope its a starter relay... thats 10 bucks.
if not i hope its a battery.. thats an easy install
if its not the battery its probably the starter which is same price as the battery, but i can imagine its gonna be a pain in the ass because its torx!

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 05:30 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC