Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > Starting problem

Join Wrangler Forum Today


Thread: Starting problem Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
12-20-2012 06:01 PM
Wrangler40L Check the wire connections, one could have been pulled off the wire when the trany was dropped.
12-19-2012 05:10 PM
RUBI 4 MY MRS Start by pulling the starter relay & finding terminals #85 & #86 in the socket. With a test light test both terminals for ground. One should be grounded, usually 85. The other one that is not grounded, usually 86, needs to get power when you turn the key to the start position. Report findings.
12-19-2012 04:25 PM
1rbotma
Starting problem

I have a 2000 tj, manual, 4.0L. I dropped my tranny and replaced the clutch, flywheel, and pressure plate.

After that I went to start it and nothing happens.

I checked the battery connections, replaced the starter, replaced the starter relay, checked all of my fuses. I also bypassed the safety neutral switch as well. Nothing. So I ran a wire from my battery to a switch inside my jeep and then another wire from the switch to my starter. with that i put the key in the run/start position and flip the switch and it starts right up.

Im not sure what is preventing me from starting it up the normal way. any ideas???

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 03:25 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC