Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > Throttle Body and Injector Swap Problems

Join Wrangler Forum Today


Thread: Throttle Body and Injector Swap Problems Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
12-26-2012 04:34 PM
Jeepfreak94 Final update. Dropped the tank, even after 18 years it was clean as whistle. No sludge stopping up the return, but I found a nice little hole in the fuel well. The exact size of the return line! Seems when I 'clearanced' the new tank skid I must have forced the tank upwards and held it against the return line. Removed the tank from the skid and used a piece of clay to measure the clearance from the return to the bottom of the well. Less than 1/8". The return outlet sits over 3/4" lower than the pickup. The skid had slightly more than 1/16" of a bow to it. Bent the skid back out. I cut 1/2" off the end of the return line and filed a notch in the end of it in case it happened again the fuel could flow out the sides. Remounted the tank to the skid. Installed the new Bosch pump and strainer. Reinstalled the tank, checked for leaks and started it up. No leaks and a perfect 39 psi.
Runs great, even with the 703 injectors and 4.0 throttle body. Anyway, its been a long road but the old YJ runs better than ever!
12-26-2012 07:25 AM
stykthyn you want the 4 hole 19lb injectors from a mustang/explorer
12-26-2012 12:10 AM
scopymatt yeah,agree.Fuel should be fine. Ran great before the swap. New filter install less than 100 miles ago.
12-25-2012 07:03 PM
Irongrave the 703s are the wrong injectors for the 2.5. I forgot the model number off the top of my head but its one of the fords. the 703s only work on 4.0s not 2.5s
12-25-2012 06:22 PM
stykthyn hope it all works out. I did this swap a while ago and it was well worth it. I am probably going to install an adjustable FPR to take advantage of the 19lb injectors and go with a hotter ignition.
12-25-2012 05:56 PM
Jeepfreak94 Next update. New regulator, no change. Tried a different pressure test, same pressure. Bypassed the regulator and return line, 32 psi. Disconnected return line at the rail and the tank and hit it with shop air..clean as a whistle. Tried to blow air into tank from return...no dice! Jackpot! Gonna drop the tank tommorow and pull the fuel pump module out to clear the obstruction and the tank. Picked up a new Bosch pump and inlet strainer at Advance Auto ($100 with a Lifetime Warranty). Lets see what I find in the tank! More info later.
12-16-2012 05:00 PM
Jeepfreak94 Update. Replaced the O2 sensor. It was in very bad shape. Anyway, got my fuel pressure guage back and tested my pressure. 31 psi with the switch on but not running. Good. Started it up and the pressure shot up to over 60 psi. Bad. Checked the return line for any damage and found none. That explains why the jeep has ran a little warm and the heavy carbon on the O2 and tailpipe. When I had the fuel rail off to swap the injectors I sprayed it out with carb cleaner and may have washed debris into the regulator. Got a new one coming from Rock Auto. When I replace it I will try blowing out the return line. Hopefully that is the problem.
Anyone have any other ideas. Gotta hate it when an upgrade seems to cause more problems!
12-05-2012 02:40 PM
Jeepfreak94 Ok guys. Need a little advice here. Going to run a fuel pressure test this weekend and ordered a new O2 sensor cause it has never been replaced in 90k miles. Then will reset the ECM again. Surely someone else has had this issue.
12-01-2012 07:59 PM
Jeepfreak94 Fuel should be fine. Ran great before the swap. New filter install less than 100 miles ago. Well, closed the hood and left it alone for the day. Any other ideas?
12-01-2012 04:11 PM
Speedy4x4 How is your fuel pumps condition?
Fuel lines?
Almost sounds like your fuel isn't keeping up with your now improved airflow.

I'm no expert. Just the feeling I'm getting.
12-01-2012 03:49 PM
Jeepfreak94
Throttle Body and Injector Swap Problems

Alright guys. I just completed the throttle body (95 XJ 4.0) and 703 injector (96 Neon 2.0) swap on my 94 YJ 2.5. I cleaned the throttle body and injectors. Swapped the IAC &TPS from the 2.5 TB, installed new seals on the injectors. Reset the ECM (battery disconnect and touched the + &- for 1 min.). Started up fine, the idle is moving up and down ( I took the IAC out of the housing and cleaned them both with carb cleaner), but I think it is trying to find its 'set'. Went for a short drive, the response is great, feels like it has a little more power and is much sharper. Ran great under 3k rpm. When I tried to accelerate moderatly and got above 3k it felt like it was cutting out and fell flat on its face. The CEL turned on and stayed on. Got back home and checked the codes. Codes for IAC, AIT and MAT(what my Chilton manual said, I think MAP).
I think the IAC is still trying to find its set and the AIT is seeing anlot more airflow and is confused. Should I have swapped the MAP sensor off of the 4.0 XJ? Sorry to be long winded, but I would rather seek knowledge from someone who has done this before instead of just throw parts at it.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 04:39 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC