Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > Rain kills my wrangler

Join Wrangler Forum Today


Thread: Rain kills my wrangler Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-01-2013 07:10 PM
illz88 thats weird, iginition is the only thing i can think of that could cause this issue. see it alot at work. sorry, i might not be of much help here.
01-01-2013 06:40 PM
Lostinthemud I have taken a garden hose and sprayed all over the engine compartment. And Ive sprayed every where under the Jeep ????? It runs fine ????
12-31-2012 06:45 PM
illz88 + on ignition issue. moisture in the air can cause a misfire due to cap/rotor and/or plug wire and/or coil issue. get a spray bottle and while its running spray those components and see what happens.
12-31-2012 06:25 PM
Lostinthemud Its the factory plastic rectangular air box drivers side .... stock filter
12-30-2012 11:04 PM
RednekYJ There is water somewhere it shouldn't be, you just haven't found it.
12-30-2012 06:52 PM
whiteyj What kind of intake / airbox are you running?
12-30-2012 06:50 PM
Lostinthemud There is no water under the dash anywhere ?????
12-29-2012 11:36 AM
jokerchief462 OK let's try looking at you vitals and see if the rain is entering the engine bay or the can getting into you wires or ignition. Is the seal at the hood and cowl still good??? Is the rain diverted over the ign module still installed?? Do you get any evidence of water inside the can after it rains?? Lots to look at. Or just move to Vegas only rains 4-5 days a year.
12-29-2012 11:14 AM
Lostinthemud I cleaned all the grounds .............. There was rain and snow here Friday night and Saturday it spit and sputtered ???????
12-24-2012 12:23 PM
DILLIGAF Check all your grounds under the hood from the battery to fire wall and especially the motor, remove them clean em up, use some dialectic grease when reassembling, good luck.
12-24-2012 10:23 AM
Lostinthemud
lost

I replaced the wires, plugs, cap, and rotor twice and it has a new coil .......... It still will not run if it rains before I drive it or during a rain ?
02-20-2012 09:27 PM
Gord I had the same problem with mine, with occasional problems of just idling and starting. I changed the cap, rotor, plugs and wires and everything seems to be good now.
02-16-2012 09:53 PM
Nubby55 Yea both flatline and GaryK are on the right track, bad cap bad wires, can be getting wet inside cap. Spray inside of cap with WD40.
02-16-2012 05:22 PM
Garyk Time for a tune up, new wires for plugs and distributor along with a good cap etc. Make sure the plug and coil wires have a good boot that covers the connections. Also use the dielectric grease that comes with the wires on the boots etc. Won't hurt to clean and grease the coil, battery and starter connections too.
02-16-2012 03:08 PM
flatline distributor cap. then at night while jeep is running lift hoood and a light spray of water and see if the plug wires are arcing.
02-16-2012 01:49 PM
Lostinthemud
Rain kills my wrangler

95 Wrangler 4 cyl after it rains it spits and sputters ????? and you have to keep the peddle half way to the floor to keep it running ............ On a dry day I can take the garden hose and spray it from bumper to bumper and it runs ok ?????????????

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 06:34 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC