Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > brake issues

Join Wrangler Forum Today


Thread: brake issues Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-20-2013 06:22 PM
gagedunlap16 I've replace every line and hoses. Im still losing pressure when vehicle is in motion and have to pump two times to stop. Brake warning light comes on when I hit the brakes while driving.
01-18-2013 03:51 PM
sevenservices sounds like air in the rear lines, pumping it compresses the air... I feel your pain. Thats why I fill the res and let it run out each rear wheel cylinder, then refill and re-bleed. That way I know for sure there isn't any air trapped further up the lines.
01-18-2013 03:42 PM
gagedunlap16 When the jeep is off the pedal is fine but when its on its spongie but when I drive if I hit brakes to hard light pops on but if I pump it once lights go off and rear wheels lock up. And yes new calipers and new cylinders. Been bleed multiple times.
01-18-2013 03:36 PM
kik Have you checked the switch at the emergency brake? That can cause the brake light to come on when it's not supposed to if it sticks or is malfunctioning in general. As far as air in the lines, how does your pedal feel. If it's still soft, you have air. Have you checked the fluid again a day or two after the install? Low front pads can also cause it, unless you topped it off again. Make sure the e-brake switch isn't the problem.
01-18-2013 03:31 PM
sevenservices did you bleed them, starting at right rear, then left rear, then right front, then left front? (longest line to shortest?)

And, how does the pedal feel? If its spongy there is still air and you need to bleed/rebleed... sometimes it takes a few times with a new setup to get all the air out. With new calipers we fill the master cyl. and let it run through the caliper. Then close it off and bleed. That way we know we have a steady streem all the way to the calipers and rear wheel cylinders.

What about your rears? Did you change the wheel cylinders back there? Also, the first half of the pedal push is rear. Most of the pressure at the top of your pedal comes from the back. If is spongy, bleed the back first like mentioned...
01-18-2013 03:17 PM
gagedunlap16
brake issues

Okay so I replace the boster, master cylinder, brake lines, calipers, and proportioning valve, but I still have my brake light come on. New pads you think? Or air in lines?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 12:21 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC