Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > Engine code help

Join Wrangler Forum Today


Thread: Engine code help Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
02-07-2013 07:38 PM
bobjenkins I returned a used sensor to auto zone no prob
02-04-2013 06:43 AM
Tjrubicon17 I'm going to try. I still have the boxes and receipts. For 110 bucks it's worth a shot.
02-04-2013 06:25 AM
Neil F.
Quote:
Originally Posted by Tjrubicon17 View Post
Has anyone had any luck with returning parts to autozone?

Very unlikely that they will take back used O2 sensors.
02-03-2013 02:20 PM
Gixxer86g
Quote:
Originally Posted by Tjrubicon17 View Post
Has anyone had any luck with returning parts to autozone?
Don't know. I work at a REAL parts store, and Autozone buys from me all the time. And they return most of what they get. Autozone sucks in every way. Consider it a lesson learned.
02-03-2013 02:07 PM
Tjrubicon17 Has anyone had any luck with returning parts to autozone?
02-03-2013 01:48 PM
Gixxer86g I'm partial to Nippon Denso. NTK is good. Anything but Bosch.
02-03-2013 01:04 PM
Neil F. Get ntk sensors. Do a search on bosch and you will see that they just willnnot work with the jeep. Been there done it .
02-03-2013 12:55 PM
jkp Disconnect the battery to reset the codes and see if they come back.

Best bet for the O2s are the OE NTKs made by NGK.
02-03-2013 11:55 AM
Tjrubicon17 Yes I did use the Bosch O2 sensors. Autozone ripped me off for them too.
02-03-2013 10:32 AM
bobjenkins Mine is throwing the same code occasionally . 03 Rubi with Bosch sensor
02-03-2013 10:29 AM
Neil F. If a problem fixed the code will clear right away.

Did you use Bosh O2s? If so that is the problem. The Chrysler PCM does not like them.
02-03-2013 08:37 AM
Tjrubicon17 Thanks. Do you think it's possible that the upstream has gone bad already? Or maybe the code just hasn't reset from the old sensors?
02-03-2013 07:04 AM
Gixxer86g 135 is the upstream. 138 and 139 are the downstream.
02-02-2013 09:39 PM
Tjrubicon17 By the way...It's an 03 rubicon 4.0l with 108k on the odometer.
02-02-2013 09:33 PM
Tjrubicon17
Engine code help

Last week I just replaced the 2 upstream O2 sensors. Engine light is putting out the following codes:
P0122- Tps apps low voltage
P0135- O2 sensor heater failure
P0139- O2 sensor slow response
P0138- O2 sensor shorted to voltage
I don't know very much about engine codes. I'm assuming these codes are coming from the down stream O2 sensors? Is that safe to assume. I'm kind of nervous about the upstream O2s because I bought the Bosch sensors by accident/ out of ignorance. Also there is the TPS/ APPS code... Do I need to replace this also? Thanks for the help in advance.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 02:54 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC