Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > Another TC (?) noise question...

Join Wrangler Forum Today


Thread: Another TC (?) noise question... Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
02-11-2013 03:21 PM
Bendix
Another TC (?) noise question...

Howdy-

We don't seem to have a drivetrain shop in our town with a good rep, so I thought I'd get some ideas here before I go searching elsewhere...

2003 Wrangler Sport, 70k, stock except bumpers and 31's.

I get what I likely see referred to as the 'angry sparrows' noise. Sounds more like crazed metallic zombie crickets to me but that's neither here nor there!

Like with others it's speed, not rpm related, happens in or out of gear, and usually goes away once the vehicle has gone a few miles and things have warmed up. After sitting in the cold for a short time the cycle repeats. If I put it in 4hi the noise seems to go away, or at least it greatly diminishes...

This brings me to a second symptom, and I'm wondering if it's likely related or if I have 2 separate issues.

When shifting back to 2wd, instead of the muted 'bump' yards down the road that I've felt since new (and assume is the normal operation) it can take miles before 2wd fully switches with a jarring 'bang' that feels like running over a piece of angle iron or something.

Before the jar, the light switches off normally when shifted, the front wheels don't bind in a sharp parking lot turn, but apparently it's not fully changing.


I'd appreciate any input as to the problem(s), perhaps it's as simple as the tc linkage, or referrals to a good drivetrain specialty shop on the Colorado Front Range.

A photo for taking the time to read this, thanks!


Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 11:43 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC