Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > Fuel pump/filter?

Join Wrangler Forum Today


Thread: Fuel pump/filter? Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
02-18-2013 12:19 AM
ombilly Wikipedia is my friend here. Thanks for the heads up. Maybe tomorrow when it's not dark I'll change that fuel filter. Glad I upgraded to 4 free 100 mile tows with my AAA membership.
02-18-2013 12:03 AM
ombilly Just tried cycling it three times. Just so I understand correctly, do I leave it on the first time for any length of time? I tried looking for a video but didn't find one that hadn't been removed already...
02-17-2013 11:50 PM
jokerchief462 Pull the codes first. It's OBDI which means you can read them by cycling the key on off 3 times then on and record the blinks. There is a great YouTube video. Change the fuel filter regardless. Once you know what codes you have make a plan on how to fix the problem.
02-17-2013 11:45 PM
ombilly
Fuel pump/filter?

The last few days my Jeep has intermittently made an odd sound when I try and start it, and it wouldn't start. I would try again and it would start right up and run fine. I've noticed that the last month or so that it would stutter a bit when I pull away from a stop sign or red light.

I hate to be the guy who didn't notice a problem until I was on the side of the highway but that's exactly what happened today.

The same odd sound that I heard when I was trying to start it emitted from (if I heard it right) under the hood, difficult to say tho because the top and doors were off and I was going 65 mph. Engine just died. Lights are on, engine turns over just fine, can't really tell if the fuel pump is priming because of the buzzing sound it makes when I start it. I mean the default always there ignition buzzing. BTW, can I disconnect that buzzer? I pulled where the switch connects to the door so it wouldn't buzz constantly with the doors off...

Now it won't start.

1994 YJ, 124,000 miles (I put the last 4000 or so on it), I've never changed the filter because it didn't occur to me to do so. My father, a former mechanic who lives in another state just gave me the deadpan, "You changed the filter when you bought it.....right??". Of course I had to say, "No."

The check engine light is on (and this is the only time it's ever been on during my ownership) and in CA Autozone and the like isn't allowed to check the codes and tell you what it says. Or at least that's what a few Autozone employees have told me.

Sound like a fuel pump/filter problem to you guys?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 10:29 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC