Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > Noticed a few problems while off roading today

Join Wrangler Forum Today


Thread: Noticed a few problems while off roading today Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
03-15-2013 11:37 AM
Riderdie Maybe a little but wranglers always shake wether its Frwd or backwards.
03-15-2013 02:01 AM
B_Tini Does the jeep shake or jerk in reverse if so I'm going with the throw out bearing
03-15-2013 01:28 AM
Riderdie
Noticed a few problems while off roading today

Took my new to me Tj offroading today at Carova, Nc. Both my Tj and a buddies handled everything without missing a beat!

The trip did not come without its problems though, I need new sway bars on the front left and right rear. Still handled fine just noisy. On the way back to the pavement I threw a check engine light, checked the diagnostics and it was the TPS sensor. Noticed the PO had secured the electrical inlet with electrical tape. So those two problems are atleast diagnosed and on their way to being fixed.

The third problem which I am unsure of is a metallic screeching noise. I had noticed it before today but only in reverse. Today it would happen mostly at low speed but also a little up around 20mph. It seemed to me the noise started or increased after driving through water.

I think and hope it's something brake related b/c of it originally only happening in reverse but it certainly could be the drive shaft also.

It's an 03 Tj 4.0 5 speed with 84k on it.






Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 05:36 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC