Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > Won't start!

Join Wrangler Forum Today


Thread: Won't start! Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
03-27-2013 04:34 AM
06redrubi Checked it a little while ago. It is grounded pretty firm and there is no corrosion
03-26-2013 11:33 PM
06redrubi It confused me because the car runs fine if we jump start it. No problems at all. Lights work, radio works, interior lights and everything else. Car just doesn't want to turn over. What's a pretty good battery, at a pretty good price, that I should look at?

Also, where is it grounded to the frame exactly?
03-26-2013 11:07 PM
muherd50 I would start with the battery. I had a similar problem a few years ago on another vehicle. I did what you have done replaced the starter because it wouldn't even jump. Replaced the battery and that solved it. I was told a bad battery will present with different symptoms sometimes????
03-26-2013 10:19 PM
chemicaljeep follow your groundwire to where its on the frame. check for corrosion there and make sure it's grounded well.
03-26-2013 10:14 PM
06redrubi You think I should just replace the battery?
03-26-2013 08:08 PM
yoopone I would go to AutoZone or a similar parts store and have them test everything again. I am thinking a cracked plate or connector inside the battery.
03-26-2013 07:57 PM
06redrubi
Won't start!

Hey everyone!

So first off, I'm a newb here and to the jeep world! Just got a steal on an 06 rubicon.

I've had the Jeep for almost a month now. It's in great condition other than some road paint, a little dent, a little crack in the windshield and a dirty interior. It's a 6 speed 4.0.

A few weeks ago I had an issue with the Jeep starting. I had to jump it to get it going. I cleaned up the posts a little on the battery and everything was fine. Just a few days ago I was out with some friends, and when I got back to my car to leave, it wouldn't start. Tried jumping it twice, didn't work. I had power in the vehicle, it just wouldn't start.

So we decided to push start it, and that worked. I figured it might be the starter. So I purchased a starter and put that on. Car still does not turn over. It will only get going if we push start it. Next, I figured it could possibly be my leads on the battery, they looked old and corroded so I replaced both of them. Still nothing.

There is enough power going down to the starter, the alternator tested fine and so did the battery. The fuses are fine too. I have absolutely no idea what it could be.

I figured if we could push start it, then it has to be a simple fix. I'm a broke college student, so I'm hoping it is!

Any ideas?

Thank you!

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 09:03 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC