Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > knocking sound

Join Wrangler Forum Today


Thread: knocking sound Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
10-07-2005 03:16 AM
H.G hehe stu,... yep and I must take the time to thank you for your continuing business
it makes it all worth while
:P
10-06-2005 04:59 PM
stu now your getting a hard top aswell.........you ve been pimping yourself out again haven't you!
10-01-2005 10:05 PM
H.G shhhhh andy.. its a secret.
Ive done alot of things I havent posted on ausjeep hehe.

and jeeperman you are 100% correct they said I would save about $1000 if I did it all in one hit. otherwise its 2x labour which is the biggest killer
might as well syndrome. its a curse and a blessing all in one hit
10-01-2005 07:32 AM
jeeperman
Quote:
Originally Posted by andy_n
Did you win the lotto HG???
Just sounds like he got a case of the "mightaswells" to me... Well, since I have to regear it anyway, I mightaswell put in ARB's instead of buying a new open carrier, they aren't going to charge me for the labor... That's how I ended up with ARB's in my last rig!
10-01-2005 06:22 AM
andy_n Did you win the lotto HG???
10-01-2005 02:31 AM
H.G yep it is the front UJ.. as loose as a babys rattle
will be repairing on monday morning..
glad it never buggered up when I was giving the old jeep some stick..
just had 4:56 ratios with ARB air lockers installed and put on a K&N FIPK thingo..
you know how it is.. ya gotta drive it like ya stole it when you add new bits hehe
09-30-2005 07:15 PM
khenderson oh yeah....angry birds in the driveline is almost always(if not always) u-joints. i'll be rebuilding my own front driveshaft this coming week or so and will be posting the write-up on Jeep Article, so be sure to look for that later. It's not really hard, just need a vise and a couple hand tools.
09-30-2005 05:47 PM
1BLKJP
Quote:
Originally Posted by H.G
nope.. no codes what so ever
greased up my drive line and front end the tother day as well.
it also has a squeal to it.. kinda like canarys chattering
Ive tried spraying the diff seals arouund the drive shafts with no sucess so Im out of ideas..
I wish I was more mechanically minded
With the sound you are describing it is definitely the ujoints probably in your rear shaft. I am assuming with your rig you have a CV style rear driveshaft right? If so start with the CV. It is probably time for a rebuild.
09-30-2005 05:38 PM
H.G nope.. no codes what so ever
greased up my drive line and front end the tother day as well.
it also has a squeal to it.. kinda like canarys chattering
Ive tried spraying the diff seals arouund the drive shafts with no sucess so Im out of ideas..
I wish I was more mechanically minded
09-30-2005 09:56 AM
4Jeepn Hm..I would check your driveshaft u-joints as well as your engine/trany/t-case mounts too. Getting any codes?
09-30-2005 08:38 AM
H.G
knocking sound

hey lads.. thought Id ask for ideas on a noise Ive got in the TJ
when accellerating it makes a knocking sound.. it sound like its in the driveline to me as its in sync with the engine.. it when your taking off mainly.
I cant really hear it when Im on the hwy at all.
when in low range it was as I was slowing down or speeding up as well.

I know its a vague description but its the best I can do..
any suggestions would be appreciated
thanks
H.G

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 06:14 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC