Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > Rear Tail Light - HELP

Join Wrangler Forum Today


Thread: Rear Tail Light - HELP Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
05-04-2013 06:11 AM
jimmy_buckle it was because the body was rubber mounted or something similar so that's why the tail light was going crazy
05-04-2013 04:03 AM
jimmy_buckle For anybody who cares I got the problem sorted.

SO I took it to the auto electrician....he told me there was an issue with the earth so he rewired it so the chassis and all works perfectly .....saved me the hassle.

Hope this helps anybody else who stumbles across this thread
04-21-2013 07:35 AM
jimmy_buckle Hmmm those lights are different to mine Big Sarge. Mine have 3 bulbs with in the light enclosure. Despite that I know all of the principles still apply and I will get onto trying out those fixes you have suggested
04-21-2013 07:35 AM
Barney TJ Yep, your right IMO.
04-21-2013 07:33 AM
jimmy_buckle cool. Thanks guys. All really helpful. It's about 11 oclock at night where I love so I will check it out tomorrow. I don't have a multimeter so I will go over to a buddy's who I think should be able to help me out with that.

Am I right in making the presumption that I can rule out fuses, computer issues etc because the other light is coming on. Like am I right in making the presumption that the problem should be pretty localised to the contacts or something similar close to the light??
04-21-2013 07:26 AM
Big Sarge and if you do need new assembly, here is a link to a guy right here on this forum. $20 for both (as I read it)

http://www.wranglerforum.com/f14/tj-...ml#post3587859
04-21-2013 07:23 AM
JD95YJ Take a test light or a a multimeter set to DC voltage and stick it in the light bulb socket and make sure you're getting power to it on one of the contacts. Start with that then you know if you need to start tracing the wire or just check the way the bulb is sitting in there/making contact.
04-21-2013 07:21 AM
Barney TJ In a glace, the first one I come up with on Amazon is $33 by Omix...it says free shipping

Omix-Ada 12403.14 Tail Light : Amazon.com : Automotive

There's a picture to kinda show you wire harness. I just had to change one of mine a couple weeks ago for the same reason. (Crack...water...rusted...inop)
04-21-2013 07:16 AM
jimmy_buckle When you say whole assembly??? Like the complete rear tail light or all the wiring??

haha yeah Jeep parts are a bit more expensive in Aus but maybe not quite that disproportionate.
04-21-2013 07:12 AM
Barney TJ Ok, $20 to me....that's like $5,000 to you in NSW...
04-21-2013 07:11 AM
Barney TJ I'm with Big Sarge. The rust worms got you. I'd get in there real close and make sure non of the contacts are broken off, scuff them up with sandpaper or the like, and bend them in such a way as to make sure there's good metal/metal contact. If you've got a multi-meter, now would be the time to use it.

Worst case, (IIRC) you can get a whole assembly for under $20.
04-21-2013 07:07 AM
jimmy_buckle Thanks for any help Big Sarge.

To be honest I couldn't care less if the light is working it's just that I have to get a roadworthy in the state I live in in Aus in about a month and problems like this will cause it to fail...so looking to solve the problem before that comes around
04-21-2013 07:00 AM
jimmy_buckle Yeah I have done that....It looks okay. Like all of the other lights are working on that side fine. I just hate anything electrical. It seems to be a really fickle area amongst cars with a multitude of areas where the 'problem' could be
04-21-2013 06:58 AM
Big Sarge Since there was a screw missing from the cover you probably got moisture in the housing which caused some reust or corrosion. Take the cover off and make sure that everything there is good to go (no rust, corrosion, etc)
04-21-2013 06:53 AM
jimmy_buckle only the left side....the right side works fine
04-21-2013 06:43 AM
Big Sarge Are both reverse lights not working or only the left side?
04-21-2013 04:59 AM
jimmy_buckle
Rear Tail Light - HELP

So I needed to add a screw to hold on the lens of the rear left tail light because one wan't there when I bought it from PO.

I got my dad to come out and check that all my lights are working correctly but my reverse light isn't. So my normal light is when I have the lights on, my indicator is, and my brake light but not my light when I put it in reverse.
I changed the bulb to a fresh one and still no luck

Anybody with any ideas???

Thanks in advance

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 08:31 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC