Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum > Help!!

Join Wrangler Forum Today


Thread: Help!! Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
04-22-2013 02:35 PM
ratchettt I had the AC shut down once, then come alive very shortly. Have not had the engine shut down yet.
04-22-2013 02:32 PM
bengen1 Just throwing this out there..but I would check the IOD fuse and make sure its fully seated...they pull it from factory so battery won't drain and dealer is supposed to re-seat it on delivery. Mine wasn't n caused funky electrical stuff to happen sporadically


Attachment 239597
04-22-2013 02:00 PM
FIREMIA Yes I also have the auto start feature. Battery cables tight and I'd already had it noted on service check. I also purchased unlimited lifetime Chrysler warranty. I'm not stressing it. The jeep has never shut off like the first post. Just the AC and the 710 alpine system. I will wait and see what you gurus discover. I love this forum. Like porn for jeep junkies.
04-22-2013 01:52 PM
Capjac04 Yes I have an auto start installed. That seems to be working fine as of late. I am going to the dealership soon to have it documented and see if there is anything I can do about it
04-22-2013 11:54 AM
Eichster Do you have remote start installed? If so i would look at that system first check the wires and check the hood switch.
04-22-2013 11:39 AM
MTH If you've still got warranty coverage, I'd march into the dealer ASAP. You want to at least get it documented in the system that you're having this issue prior to your warranty expiring.

If it's not the battery connections, then it sounds like an electrical gremlin. Those can be unfortunately notoriously difficult to replicate, diagnose, and fix . . . .

Good luck.
04-22-2013 11:21 AM
chris4x4 I'd check the battery connections......
04-22-2013 11:14 AM
Capjac04 That's what I am worried about. That they won't beable to do anything since they can't replicate it. So I am not sure what I am going to do. Hopefully some others chime in and we can see what is up.
04-22-2013 10:35 AM
FIREMIA
Quote:
Originally Posted by Capjac04 View Post
So this has happened once each day the past 3 days where ill be sitting at a red light in drive and my jeep just turns off completely. One time it restarted on its own and the others I placed it in park and had to restart it on my own. I woke up this morning and the clock is off by several hours as if the system reset itself. Does anyone have any ideas as go what could be causing this? I want to get it fixed before anything serious arises from it.

Another issue is the computer seems to reset itself. Every time I start the jeep the clock is different and my sound settings are all back to neutral.

Any input is appreciated. Thanks
I just bought my 2013 JKU Sahara in march 2013. This happened 3 total times to me as well. The first 2 times I started the jeep. Drove about 1 mile and had the radio and A/C blowing and the A/C completely turned off and cycled back on as well as the radio. Only lasted seconds. The last time the radio/computer system completely shut down, radio screen factory rebooted and all settings were at factory settings. I took to dealer this past week 4/15/2013 in Miami, Florida and they could not replicate, no system errors and "had not heard anyone else with this problem" yet. Anyone know any explanation I am all ears. Thanks for the post. I thought I was going nuts. (My wife was present one of the times.)
04-22-2013 10:29 AM
Capjac04
Help!!

So this has happened once each day the past 3 days where ill be sitting at a red light in drive and my jeep just turns off completely. One time it restarted on its own and the others I placed it in park and had to restart it on my own. I woke up this morning and the clock is off by several hours as if the system reset itself. Does anyone have any ideas as go what could be causing this? I want to get it fixed before anything serious arises from it.

Another issue is the computer seems to reset itself. Every time I start the jeep the clock is different and my sound settings are all back to neutral.

Any input is appreciated. Thanks

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 12:49 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC