Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > 4" lift 03 rubicon vibrations

Join Wrangler Forum Today


Thread: 4" lift 03 rubicon vibrations Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-06-2013 01:37 PM
Walkingstick
Quote:
Originally Posted by Big Cole

Maybe you should read the date of the last post and realize the thread is stale.
Mmm no actually it's not stale. Haha not by a long shot.
A one year old thread.... Now that is stale.
06-06-2013 01:00 PM
stumpbuster
Quote:
Originally Posted by Walkingstick View Post
Read the title.... It says 03' rubicon
you are correct

Quote:
Originally Posted by Big Cole View Post
Maybe you should read the date of the last post and realize the thread is stale.
you are erroneous


to the op i did a 4" zone lift last year and have same symptoms
not killin me tho
ive come to grips that caster is off and we need adjustable lowers to correct this
06-06-2013 12:55 PM
Big Cole
Quote:
Originally Posted by Walkingstick View Post

Read the title.... It says 03' rubicon
Maybe you should read the date of the last post and realize the thread is stale.
06-06-2013 11:56 AM
Walkingstick
Quote:
Originally Posted by SuicideSaints
Did you instal a sye kit or cv shaft with the lift? If not this is most likely your problem (shaft vibration).
Read the title.... It says 03' rubicon
05-01-2013 12:48 PM
SuicideSaints Did you instal a sye kit or cv shaft with the lift? If not this is most likely your problem (shaft vibration).
05-01-2013 12:41 PM
UnlimitedLJ04
Quote:
Originally Posted by TJ-Patriot View Post
I just installed a 4" lift from Zone Offroad. I just had a alignment done and still when I start off till I'm about at 30 mph I feel like the front tires are fighting the pavement. It tracks fine. Also I get a on and off vibration that starts at about 45 mph and get very noticeable at 50 then around 55 it starts to go away. My guess is a driveshaft vibration for my later issue but not sure. Any suggestions?
first off, when you had the alignment done, what was the caster spec?

secondly, did you install a t-case drop or CV rear driveshaft?
05-01-2013 12:35 PM
racefan88 go for the tom woods drive shaft it cured my vibe with a 4" lift
04-29-2013 02:46 PM
Lowrollin12 Also check your steering stabilizer for the front?
04-29-2013 02:44 PM
Lowrollin12 yea that one around 55mph is the drive line. your angles have changed, im dealing with that now on my 03 Rubi. Tom Woods Driveshafts seem to be the answer.
04-28-2013 04:33 PM
Dino30 This is a Drive shaft vibration ... when you go to 4 in of lift on a tj most people need a new rear drive shaft ... The front end vibration could be caused by a few things .. Tires, a track bar thats to short , a bad u-joint in the d-shaft , or some play in the steering box ..

Did it vibrate before the lift ? If not , what parts did you change out with the lift ? Did the kit come with an adjustable track bar , adjustable upper and lower links ?
04-28-2013 03:14 PM
TJ-Patriot I forgot to mention that the one vibration I feel at around 55 feels like it is coming from under the center of the jeep.
04-28-2013 03:02 PM
TJ-Patriot
4" lift 03 rubicon vibrations

I just installed a 4" lift from Zone Offroad. I just had a alignment done and still when I start off till I'm about at 30 mph I feel like the front tires are fighting the pavement. It tracks fine. Also I get a on and off vibration that starts at about 45 mph and get very noticeable at 50 then around 55 it starts to go away. My guess is a driveshaft vibration for my later issue but not sure. Any suggestions?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 02:30 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC