Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum > 2013 AC issues?

Join Wrangler Forum Today


Thread: 2013 AC issues? Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
09-20-2013 08:35 AM
DASFREAK Hi all! I just noticed something that my 2013 Sahara has been doing lately when I start it. When I start the car, the A/C will not start immediately all the time. What happens is the defrost light flashes for a few seconds then stops and the A/C starts. The length of time is always different and sometime the A/C starts right away. This just started recently and is driving me nuts. Once the A/C is on it runs great with no other issues. I did some quick Google searches on the problem with no luck. Couldn’t find anything in the manual either. Thought I’d ask here first before taking it to the dealer. Hope you guys can help.

P.S. I have a short video of this. How do you post videos?
09-06-2013 12:30 PM
Sask-Jeep-Girl
A/C Problems

Quote:
Originally Posted by PhotoWrangler View Post
My A/C blows cold, and I haven't noticed any problems.

However, a few times we've been going down the road and its been on 3 or 4, and it will just stop for a second, and then come back on. Its as if someone turned the knob off and on really quick, but we never touched it.

Aside from that quirk, haven't had any major issues.
My 2013 Wrangler Sahara Unlimited does the same thing, everytime I have taken it in they give me the "could not duplicate in shop" etc, it only does it when it is 75 degreed outside or hotter is the only common thing that I have found.
05-10-2013 10:12 PM
David-T-71 Had to take my 2013 JKU back to the dealership after only 1500 miles because the AC was no longer blowing cold. They said it was low on coolant, but that they also couldn't find any leaks. It is working well so far. Only time will tell.
05-03-2013 03:15 PM
WonderJeep
Quote:
Originally Posted by MRT2 View Post
Shatter Proof,

I'm with you. I have a 2013 also, and from the forum's people say the AC works very well. I thought it was just me? I mean, the AC blows cold, but not nearly as cold as my other vehicles. I just chalked it up to having leather interior (harder to cool on a warm day), and living in SoCal.

I'll get mine checked out also. It does get difficult to cool down. Especially in SoCal heading into Summer.

+1... Im in SoCAli too andi thought the A/C just sucked. Im definitely gonna have it checked since I just got my JKU last week. It's been hot here in SoCal lately too.
05-03-2013 11:05 AM
Wingsnut72 I've had my 2013 since March 20th. Just put on 2500 miles on it. We've already taken it on a weekend getaway. The only issue that I've had is the rushing water noise on startup, but that's it. My HVAC works fine. Ever since we put in the headliner and soundproofing(dynomat) everything's been quiet/well insulated. The AC is crazy cold, and the heat is nuts. A lot better than my old ford ranger that I traded in on her.
05-03-2013 10:52 AM
Sgt93 I don't know why, but I would really like to see an update on this LOL.
05-01-2013 09:16 PM
Sgt93 Shatter Proof, did you get it back yet?
05-01-2013 01:26 PM
crawlin_archer
Quote:
Originally Posted by Blastek View Post
Uhm, national back order means that the item is on back order throughout the nation. It's a general, standard term that is used across multiple industries. It is not referring to the parts distributor called National.

There doesn't have to be a TSB or common issue to cause a back order. They may be at peak production capacity and have allotted the parts to the new production line.
Yet the part is on national backorder but it showed up 3 days later? I'm just telling you that when we get parts from national it takes 3-5days instead of 1 when it comes from our regional distributor. Now if somethign truely is on backorder it can take a while to get them. we ran into this last year with the key fobiks on vans & chargers & others that used them. It took us weeks to get keys & people couldn't drive their cars until we got some & we would only get like 2-4 each time. It was a mess.
05-01-2013 11:58 AM
Sgt93
Quote:
Originally Posted by Blastek View Post
For what it's worth, i've driven and parked in 115 degree heat with the soft top and the rear passengers asked me to turn down the air.
My 13 is very cold as well. Very close to my 2011 F250 6.7 Super Duty.
04-30-2013 10:24 PM
Blastek For what it's worth, i've driven and parked in 115 degree heat with the soft top and the rear passengers asked me to turn down the air.
04-30-2013 10:03 PM
Flint_Holbrook Guys, pick up a thermometer at the auto parst house and insert in a vent. Check the temp of the air coming out of the system. I don't know what the design calls for but you can't expect much less than 45 to 50 degree air out of the vents.
04-30-2013 09:52 PM
LongRifle45 2013 JKU here. We just had our first days in the 80's and mine feels like it can't cool the interior at all. I even had mine on full fan with recirculation. Cold air coming out the vents, but it can't compete with the heat coming off the hardtop. Certainly does not compare to my Tahoe that I traded in. So far that is the one thing I am not happy about with the Jeep. I too am afraid what it will be like when it hits the 100's here.
04-30-2013 08:58 PM
PhotoWrangler My A/C blows cold, and I haven't noticed any problems.

However, a few times we've been going down the road and its been on 3 or 4, and it will just stop for a second, and then come back on. Its as if someone turned the knob off and on really quick, but we never touched it.

Aside from that quirk, haven't had any major issues.
04-30-2013 08:52 PM
legitposter
Quote:
Originally Posted by shatter_proof View Post
Has anyone else had issues with their AC when it's above 70 outside? No matter how cold or high we turn the fans it will not cool off anyone in the back seat. It's going back to the dealership again tomorrow.

I fear what may happen when we hit 110+ this summer!

This jeep has been a head ache. We've had paint issues which took the dealership 3 tries to fix, little trim issues and now the AC doesn't work. Really beginning to wonder if we made a mistake. We haven't even broken 3k miles yet!
Paint, trim and AC? Sounds like you got a good one, actually.
04-30-2013 08:24 PM
SilverSport
Quote:
Originally Posted by shatter_proof View Post
somewhat cool, I wouldn't consider it cold. But no where near as cold as any of our other vehicles.
I asked because with a properly working AC, it still takes a bit to cool that back seat area down.
04-30-2013 12:13 PM
Blastek
Quote:
Originally Posted by crawlin_archer View Post
When parts come out of national it is not a national back order. It's a central hub that dispenses parts to the regional part warehouses. Our local regional distributor is Atlanta & it takes 1 day to get parts from there. When Atlanta doesn't have it & we have to get it from bational it takes 3-5 days to get them.

And there is not a service bulletin or recall for this. many times the new year models don't have all the parts to the regional distributors yet & it comes from national because of this.
Uhm, national back order means that the item is on back order throughout the nation. It's a general, standard term that is used across multiple industries. It is not referring to the parts distributor called National.

There doesn't have to be a TSB or common issue to cause a back order. They may be at peak production capacity and have allotted the parts to the new production line.
04-30-2013 11:18 AM
shatter_proof just dropped it off.. I mentioned the hose and he looked at me a little funny.

We'll see what they say.
04-30-2013 10:25 AM
Sgt93
Quote:
Originally Posted by crawlin_archer View Post
When parts come out of national it is not a national back order. It's a central hub that dispenses parts to the regional part warehouses. Our local regional distributor is Atlanta & it takes 1 day to get parts from there. When Atlanta doesn't have it & we have to get it from bational it takes 3-5 days to get them.

And there is not a service bulletin or recall for this. many times the new year models don't have all the parts to the regional distributors yet & it comes from national because of this.
Hey bud, the Service Manager's exact words were,"the part is on national backorder".

Whether he was wrong or saying something to please me, I have no idea. The service they performed was great, they were very courteous, and my Jeep got fixed. That's all I know, but those were his exact words. I appreciate your information though, and am glad Master Tech's like yourself visit and post on the forum.
04-30-2013 07:01 AM
crawlin_archer
Quote:
Originally Posted by Sgt93 View Post
Yep, I took it in a week or so ago and they had to order a new line that was on national backorder.
When parts come out of national it is not a national back order. It's a central hub that dispenses parts to the regional part warehouses. Our local regional distributor is Atlanta & it takes 1 day to get parts from there. When Atlanta doesn't have it & we have to get it from bational it takes 3-5 days to get them.

And there is not a service bulletin or recall for this. many times the new year models don't have all the parts to the regional distributors yet & it comes from national because of this.
04-30-2013 06:48 AM
pepatrick Fortunately no AC issues with my 2013 JKU. Blows ice cold.
04-29-2013 11:26 PM
MRT2 Shatter Proof,

I'm with you. I have a 2013 also, and from the forum's people say the AC works very well. I thought it was just me? I mean, the AC blows cold, but not nearly as cold as my other vehicles. I just chalked it up to having leather interior (harder to cool on a warm day), and living in SoCal.

I'll get mine checked out also. It does get difficult to cool down. Especially in SoCal heading into Summer.
04-29-2013 11:22 PM
Sgt93
Quote:
Originally Posted by shatter_proof View Post
somewhat cool, I wouldn't consider it cold. But no where near as cold as any of our other vehicles.
Take it in and have them look at it. I bet we both had a bad AC hose. No biggie, sure beats a head problem!
04-29-2013 10:01 PM
shatter_proof somewhat cool, I wouldn't consider it cold. But no where near as cold as any of our other vehicles.
04-29-2013 07:45 PM
SilverSport
Quote:
Originally Posted by shatter_proof View Post
Has anyone else had issues with their AC when it's above 70 outside? No matter how cold or high we turn the fans it will not cool off anyone in the back seat. It's going back to the dealership again tomorrow.

I fear what may happen when we hit 110+ this summer!

This jeep has been a head ache. We've had paint issues which took the dealership 3 tries to fix, little trim issues and now the AC doesn't work. Really beginning to wonder if we made a mistake. We haven't even broken 3k miles yet!
But does your AC blow cold?
04-29-2013 06:41 PM
Sgt93
Quote:
Originally Posted by shatter_proof View Post
do you know if there is a service bulletin related to this that I can reference when I go in?
I have no idea, I assume there probably was one being typed up since there was a backorder on the part. It's a quick fix. It's under warranty and that's all I care about.
04-29-2013 06:37 PM
shatter_proof do you know if there is a service bulletin related to this that I can reference when I go in?
04-29-2013 06:36 PM
Sgt93 Sure no problem.
04-29-2013 06:35 PM
shatter_proof thanks for the info!
04-29-2013 06:30 PM
Sgt93 Yep, I took it in a week or so ago and they had to order a new line that was on national backorder. They called me back a few days later, put a new hose in, refilled and good to go. I checked it on our first warm day and am glad I did.

I suggest other 13 owners do the same as it was a defective hose.
04-29-2013 06:28 PM
Trenty No issues here. 2013 as well and the AC is as powerful as the heat
This thread has more than 30 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 11:42 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC