Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > YJ temp gauge problem

Join Wrangler Forum Today


Thread: YJ temp gauge problem Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
04-14-2008 01:38 PM
jeeper95yj
Temperature Gauge

After getting my engine rebuilt, my temperature gauge has not worked since. Now after a full Sunday in the mother-in-laws garage, I just replaced my temperature sensor, temp sending unit and water pump and it still doesn't work. When the Jeep is off, the needle is all the way down to the left, when you turn it on it comes up to the first white line then stops. Any ideas???

12-13-2006 04:48 PM
Griz It could be in the flexible circut bd that the gauge connects to. I have a similar problem in my 87. It will either work fine, NOt work at all or be pegged all the way to the hot side. There is an intermittant short/break on the circut bd. You can reach up under the dash and wiggle it or tap on it right near the gauge and the condition will change. If you find the problem area you can jump the bad spot with some wire and solder it in place. Good Luck
12-13-2006 11:10 AM
daddyjeep definately the sending unit or the ground. With it jumping up when you start it it is something electrical.
12-12-2006 08:46 PM
danielp Replace your thermostat. Any time your jeep over-heats your thermostat is junk. Replace it and it shouldnt do it again. If it does find out where you are leaking coolant/antifreeze fix it, buy another thermostat. and it should be ready. thermostats are cheap like 3 bucks at autozone. my jeep did this when my water pump went out.
12-07-2006 10:40 AM
scumby X2 on sending unit
12-07-2006 08:09 AM
3jeepguy sounds like a bad sending unit or a bad ground
11-28-2006 09:05 AM
gerritvan
YJ temp gauge problem

I have a 88 yj 2.5 and when I start the engine the temp gauge moves all the way to the right off scale high. After running for a little while (maybe 10min) it will drop to normal operating temp. can anyone tell me what might be wrong????

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 02:00 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC