Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > No Spark

Join Wrangler Forum Today


Thread: No Spark Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
05-21-2013 04:29 PM
JAK
Quote:
Originally Posted by K-Man View Post
Shit guys, I apologize, it is running 210! I don’t know why I was thinking it was 250. After seeing pic, it's 210. It's not overheating, just when it get's around 210 it starts acting up. I don't know if temp even has anything to do with this problem, just noticed that when it gets there it acts up. Thanks everyone for your help!!!
**collective sigh of relief**
05-21-2013 04:24 PM
K-Man Shit guys, I apologize, it is running 210! I don’t know why I was thinking it was 250. After seeing pic, it's 210. It's not overheating, just when it get's around 210 it starts acting up. I don't know if temp even has anything to do with this problem, just noticed that when it gets there it acts up. Thanks everyone for your help!!!
05-21-2013 03:32 PM
Lando25 my 02 runs around 210.
05-21-2013 03:27 PM
Big Cole 250 degrees? Your rig is constantly overheating and you may have damaged the engine. You need to address the overheating issue before throwing random parts at the most spark issue. The gauge is painted red to the right of 210 degrees for a reason
05-21-2013 03:13 PM
JAK Just got a better picture of the dash from my ma who has the jeep atm.

Anyways.
The middle of the gauge is 210 so my 97 TJ runs at like 190-200 maybe 205 but most importantly just shy of the 210 mark.
(This is the jeep at rest by the way)
05-21-2013 03:08 PM
JAK I have a 97 TJ and it runs about half a centimeter shy of the mid-way mark on the gauge. I wanna say that's about 230 but the jeep isn't with me and this is the only picture of the dash have so I can't read the numbers off of it.



However, you can get a good idea of the temp my observing where the needle is and comparing it to your gauge.
05-21-2013 02:54 PM
K-Man I know 195 is a stock thermostat, but what is the normal running temp? Would that effect it to lose spark?
05-21-2013 02:46 PM
K-Man Honestly I really don't know.. Just got the jeep a few months ago, and really didn't notice where the temp was stopping at on a regular. However, I have been watching it now, and that is where it is sitting. I went on a Jeep run on Sunday (First time really putting a number of miles on it) and it was hot outside, so I was keeping an eye on it. It was running at that temp all day, at least three hours before it started acting up and leaving me stranded. What is it supposed to run at?
05-21-2013 01:09 PM
Garyk Does it always run at 250? That's sort of high...
05-21-2013 12:24 PM
K-Man
No Spark

I have a 1997 Jeep wrangler, with a 4.0. I am losing spark when jeep reaches a temp of around 250 degrees. I have replaced the cranksensor, coil, cap, wires, plugs, rotor.. Spark comes in and out for a bit, then completly loses it. Won't run, or start. I wait half hour, temp goes down, will fire back up. Will run fine until temp gets back up, and then starts acting back up. Any Idea what would be causing this?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 08:18 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC