Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > General Tech Forums > General Jeep Discussion > 94 Wrangler Trouble After Mudding..

Join Wrangler Forum Today


Thread: 94 Wrangler Trouble After Mudding.. Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
05-22-2013 10:03 AM
sevenservices I can almost guarentee its your coil. Heres how...

Mine did that for over two years. It HATED water. I'd even splash through a little puddle and she'd sputter like running out of gas for a few minutes to follow. Sometimes even in heavy rain. It would never stall completely, just act like it wanted to.

Eventually I found by spraying water under the hood that when it would wet the coil, it would sputter like that! So, I replaced the coil and have since splashed through quite a lot of water without one small hickup. I also found the coil was pretty bad looking, the metal was starting to rust apart and was cracked pretty bad.
05-21-2013 01:36 PM
jokerchief462 Change the fuel filter but lets look somewhere else. The mud is wet and you could be getting water or steam that turns back to water in the ignition system. Pull the dizzy cap and see if there is any moisture in the top of it. If so dry it out and spray some WD-40 in there. If not check your plug wires and other connections.

If you have good fuel level and a clean fuel filter it could be ignition IMO.
05-21-2013 01:14 PM
91yjMonster Your fuel lines that run next to the engine might be getting too hot and The gas is evaporating before it gets into the motor. Check to see if they are insulated or not. If that's not it, it is most likely fuel pump or fuel filter.
05-21-2013 09:57 AM
Daisy94
94 Wrangler Trouble After Mudding..

So I've finally been able to take my jeep (1994 YJ wrangler stock everything) off roading this past week. The first time around I went through a lot of mud and about an hour of mudding I noticed my jeep was running funny. It felt like it was almost going to stall, or like it was running out of gas. Either way I would have my foot to the floor and in 1st or 2nd gear and could barely get it to go over 10 mph. And it would jerk back, (hence the feeling like it was running out of gas or going to stall) I had plenty of gas and obviously my foot was on the gas and off the clutch so I wasn't in danger of stalling.

The people I went with seemed to think it was my fuel filter bogged down with mud, so I primed the fuel pump a few times and it ran fine for the next 5 days? I went trail riding a few nights ago we went through a few mud puddles but no where near the amount that I had the first night. I was able to drive my jeep home without a problem. Then yesterday while driving it started doing the same thing it did after the first night, but not quite as intense? I could feel it pull back while I was in 4th and 3rd, but I was able to get it moving and keep it moving. I did have to pull over a few times to prime the pump and it seemed to do the trick.

Is it just my fuel pump/filter that needs to be cleaned or fixed? Or is it something else?
I know absolutely nothing about cars, so explain everything as simply as you possibly can please haha

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 04:01 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC