Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum > OBD scanner not working with 2013 JKU

Join Wrangler Forum Today


Thread: OBD scanner not working with 2013 JKU Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-04-2013 07:10 AM
BigMike47172 Thanks. It must be that my unit doesn't support CAN. I'm going to go through the cable pinouts when I have time.
06-03-2013 01:14 PM
heinzbean mike
A little bit of useful info on this link
OBD II diagnostic interface pinout and connections @ pinoutsguide.com
06-03-2013 12:54 PM
heinzbean Hi mike.
does your obd2 scanner definitely support can-bus ???
Have you checked that the plug is definitely pushed right in ???.
I used my obd2 scanner on a friends vw polo and the plug was a dodgy fit.
06-03-2013 08:10 AM
BigMike47172
OBD scanner not working with 2013 JKU

I wanted to check to see how my Innova 3100c OBD-II scanner worked with my new JKU. The scanner powers up when I plug it in but I get an error when it tries to read the codes. There are no codes and everything is fine but this bugs me because it should work. The scanner works fine with a 2002 Town and Country.

I checked with Innova and they pointed me to the fuses. According to the Jeep documentation the J1962 connector is on fuse M30 along with the front wiper motor. The trouble is that the fuse isn't blown but pulling it does not disable the front wipers either.

So my question is: which fuse really protects the OBD connector or is there something else I need to do? I am sure I am following the connection procedure for the scanner properly.

Thanks in advance.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 05:35 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC