Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > Replaced Header and Jeep Won't Start...first time poster, need help ASAP!!!

Join Wrangler Forum Today


Thread: Replaced Header and Jeep Won't Start...first time poster, need help ASAP!!! Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-08-2009 10:25 AM
adkdremn Just thought of something that may have happened. I disconnected my battery, both terminals, while working on the header to see if my annoying maintenance required light would go out. When disconnecting, like a moron, I did the red first and accidentally touched it to metal and sent sparks flying. Is it possible I shorted something out? If so, what?
06-08-2009 05:28 AM
adkdremn Thanks for the replies everybody. I haven't been back over to check on it, but is it possible the crank position sensor just went bad? I know we had everything plugged back in. Where is this sensor located so I can check it over again?
I'm hoping it's just the plugs. Maybe we fouled them trying to start if for so long and spraying starter fluid, etc in it.
06-07-2009 07:45 PM
firedude
Plugs

And if it is not the crank sensor, pull all the plugs and see if they are fouled. I have seen this many times. If this is the case replace them all.
06-07-2009 06:33 PM
bigredcherokee plug you crank position sensor back in. It will start right up.
06-07-2009 05:38 PM
78cj7 Check for spark, pull the coil wire after the distributor and see if you have any spark. There can be many reasons why it wont start but you should check there first.
06-07-2009 04:30 PM
adkdremn
Replaced Header and Jeep Won't Start...first time poster, need help ASAP!!!

My buddy and I just replaced my header today on my '92 Wrangler, 6 cylinder. Went way easier than I thought it would...until we went to fire it up. We labeled everything and it was all put back together properly. We went to start it and it just cranked and cranked. We figured no big deal there's probablly just air in the lines. We cranked some more and nothing. Then I figured maybe there's not enough gas in the tank. Threw some more and still nothing. It kicked two or three times like it wanted to turn over, but never did. We went for some more gas, but still nothing. We double checked everything and just cannot figure out the problem. At this point we decided, HOPEFULLY, that it's just flooded and needs to sit for awhile. So now it's just sitting at my buddy's house.
In the meantime...any suggestions here? Are we missing something? Any help would be greatly appreciated!!!
Thanks!

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 07:06 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC