Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum > 2013 JK Wont start

Join Wrangler Forum Today


Thread: 2013 JK Wont start Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
08-25-2013 08:35 PM
stad33
Quote:
Originally Posted by BJK2080 View Post
TIPM was bad. Total integrated power management system
This exact thing happened to my 2013 JKU, 2 days off the lot!
08-25-2013 03:35 PM
BJK2080 Yes. Just tell them it's the wireless control module and the TIPM. They won't like it but its covered.
08-25-2013 09:06 AM
Micsubin
Quote:
Originally Posted by BJK2080 View Post
I called my brother in PA first because he is a SVC mgr for a Chrysler dealer. He said it was the TIPM to begin with and the dealer here said it wasn't. After 4 trips they replaced it and has been fine ever since. I just turned 16K miles today on her.
I'm having the exact same issue and dealer can't find the problem and they can't find any info from Chrysler about others having problems. Did they cover this fix under warranty?

Mic
06-12-2013 02:07 PM
BJK2080 I called my brother in PA first because he is a SVC mgr for a Chrysler dealer. He said it was the TIPM to begin with and the dealer here said it wasn't. After 4 trips they replaced it and has been fine ever since. I just turned 16K miles today on her.
06-12-2013 01:57 PM
panthermark That blows...
Hope everything works now.
That is one of the problems with new vehciles now-a-days....all sorts of computer controlled gremlins that can shut everything down.
06-12-2013 01:52 PM
Bayouwolf
Quote:
Originally Posted by BJK2080 View Post
TIPM was bad. Total integrated power management system
Wow...

I hope the dealership is doing right by you considering you've been without your brand new ride multiple times in a very short time. Are they (or you) keeping records just in case you have to lemon-law it?
06-12-2013 01:48 PM
live_slow When you guys are talking about key fobs, what are you talking about?

I just have a key (no optional door unlocking or starting witchraft) but are you guys talking about that or some kind of anti-theft chip in the key itself?
06-12-2013 01:43 PM
BJK2080 TIPM was bad. Total integrated power management system
06-11-2013 10:00 AM
legitposter Maybe your neighbor is testing a homemade EMP bomb?
06-11-2013 08:26 AM
ffbubba252 Did you get your issue resolved? Mine has done it five times. Towed twice - first time towed it and then it did it at the dealership while they were checking it and twice it started up after many attempts/opening closing the door/wiggling stuff around/etc. This morning it happened again and it started after I slammed the door several times. I dont know if that had anything to do with it or not. The dealership didnt think so. The check engine light comes on and they have run the code thing on it but say it does not give them anything to go on. It has been to two dealerships (due to the towing within 30 miles rule and where I was when it happened). It has always been a cold start after sitting all night. Hipe you got an answer I can pass along...ready to take it back and demand another one.
04-02-2013 09:43 AM
Master Blaster Sorry to hear! Shouldn't happen on a new jeep!! Hope you don't have a lemon.
03-31-2013 12:59 PM
BJK2080 Picked up from dealer on Saturday. Started right up! Got home with no stops. Loaded her up with all my tools and many new parts. Took top down and doors off. Took about 45 mins to get her all loaded up. Got in and went to start.... Click nothing. Same issue. Used other key same thing. Called roadside and off she went back to dealer. Guess they will have some explaining to do. 45 mins to unload put top on and onto rollback.
03-27-2013 08:06 AM
BJK2080 They called today. Said that it's a wireless control module that's bad and that it won't recognize my key fob. Be another day till they get one. Not sure why this part would go bad in a brand new jeep?
03-26-2013 05:50 PM
BJK2080 Update - Off to dealer she went today. They flashed the computer still nothing. Said everything has power. Said they'd call me tmrw.
03-25-2013 10:24 PM
wrumley if your battery was totaly drained it can cause a false key start when it dies and the dealer has to start it thats what i was told but they started it for free
03-25-2013 09:46 PM
BJK2080 Can't I just disconnect battery for 2hrs to reset?
03-25-2013 09:41 PM
wrumley sounds like the computer is in safety mode have to take it to the dealer for them to start had it happen on mine
03-25-2013 09:38 PM
Blastek try using your spare key. the key fob battery may be dead or something might be wrong with it.
03-25-2013 09:23 PM
Z-TJ My 2013 will shut off the light if a door is left open. I think u need to get it to the dealer.
03-25-2013 09:16 PM
Comstock I had my 2013 at the dealership recently and they re flashed the computer - they said it fixed an error that makes your Jk not start for no reason. You might check it out.
03-25-2013 09:04 PM
BJK2080 It started and ran for a few seconds after I reved the motor up but shut off. Did that 2-3 times and left on charger for hours now and everything comes on but won't click over or nothing. Just clicks once and nothing.
03-25-2013 09:03 PM
cavsvet74 Charge it overnight and try in the morning.
03-25-2013 09:00 PM
3TimeOwner after you get it started, drive around and run it for 30 minutes or so. sounds like u killed the battery. rev it a bit when u first get it started
03-25-2013 08:57 PM
Camarojones Sounds like you severely depleted the battery. Just enough juice to hold about 12v, but as soon as you try to start, it pulls the voltage way down and the solenoid clicks out.
03-25-2013 08:52 PM
BJK2080
2013 JK Wont start

My jeep won't start. Battery died overnight, I think I left the door partially open. Put it on charger for an hour it started and ran for few seconds and shut off. Repeat it did it again. Left on charger for 3 hours. Now wont do anything. All lights accessories windows and so on works fine. Just no engine crank. Just clicks once and nothing else... Any ideas??

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 05:03 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC