Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > Engine shut off after Seafoam. Won't start

Join Wrangler Forum Today


Thread: Engine shut off after Seafoam. Won't start Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-24-2013 07:44 PM
WICruiser It sounds like you changed all the relavent parts of the igntion system but still have no spark so you need to regroup and check both what you did and what the result was.. For example how are you confirming that you do not have spark? Can you do diagnostics on the ignition portion of the ECM?
06-24-2013 06:17 PM
Jeep0321 New ECM. Still not starting.
06-22-2013 10:18 AM
Jeep0321 Well, I changed all the parts. Cps, coil, plugs, distributor cap, rotor, fuel filter. All of it. Still no spark. I did, however, notice that the check engine light does not come on when I click the power on. Word has it that this is a clue that the ECM is bad. Ordered a factory new one for $289. Should be here Monday. Hope that does it.
06-16-2013 11:41 PM
Arm67ando I know it can be frustrating.
06-16-2013 01:28 PM
tyborbogdan this happened to me, i just cleaned the plugs and it started.
blew out the blackest grossest exhaust ive ever seen for about 2 minutes.
06-16-2013 10:53 AM
bubbadah I took a loaner pressure rest gauge from Auto Zone to test the pressure at the fuel gauge. It was super easy to do, took about five minutes.
06-16-2013 03:44 AM
Jeep0321 It's very frustrating. I'm a cop and I work night watch and try and sleep during the day. No time to do any of the work.
06-14-2013 01:43 PM
CMike357 Fuel, Air, & Spark. Fuel pressure regulator, maybe? I know it can be frustrating.
06-13-2013 11:28 PM
jokerchief462 Yes it should but you may have more than one problem. From what I have read fuel supply at the rail is low and since it won't fire off on starting fluid you may have a spark problem.

So yes to your plan and yes if it had spark it should have fired off.
06-13-2013 11:20 PM
Jeep0321 I'm going to change the pump, check the CPS and the coil. After that, I'm stumped. Shouldn't it kind of start with starter fluid in the air box if it was getting a spark? Even with no fuel, the starter fluid should get it to kinda start.
06-13-2013 09:30 PM
Michigan jeeper Check the coil too
06-13-2013 09:20 PM
Jeep0321 Ok I'll replace the pump. Hopefully that's it.
06-13-2013 04:14 PM
Garyk If the pump is on and you hit the test vlave it should do more than drain, it should squirt out...it should have pressure.
06-12-2013 04:11 PM
Jeep0321 Just took the filter off and gas was flowing through it. I'm definitely thinking spark or ECM.
06-12-2013 03:09 PM
Jeep0321 I test the schrader valve and it drains some fuel. If i was getting no fuel, wouldn't it still start to turn over with the starter fluid?
06-12-2013 02:47 PM
91_YJ you do or don't have fuel at the rail?
are you getting a spark?
06-12-2013 02:36 PM
Jeep0321 Before I started tearing into the fuel system and dropping the tank, I tried starting it with the help of starter fluid. Still wouldn't turn over. I'm beginning to think that fuel isn't the problem. Might be a spark issue. Ideas?
06-10-2013 07:48 PM
Jeep0321 Ok. I was thinking fuel filter or fuel system. I drained the pressure from the fuel rail and it hissed a bit and threw some fuel. Then tried to start it again a few times. This time, no fuel or air drains from the valve. I'll check the fuel filter and if that doesn't work, the pump.
06-10-2013 07:41 PM
Garyk Check your fuel filter,seafoam loosens a lot of crud..
06-10-2013 07:36 PM
Jeep0321
Engine shut off after Seafoam. Won't start

Ok so I did a partial treatment with seafoam. Only the gas tank and vaccum line. Let it sit the required time. Started up fine and ran it for about 25 min. Finished smoking and let it sit for about 45 min. Came out and it started up fine. About 10 min down the road, it sputtered and died. Now it'll crank up but won't start. Pulled the plugs and changed them. Still wont turn over. I don't hear a hum or anything when I first turn the key. Fuel pump you think?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 04:02 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC