Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum > I need help

Join Wrangler Forum Today


Thread: I need help Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-26-2013 12:20 PM
ESP OP,

Is the battery really the original from 07?
06-26-2013 12:12 PM
Getnoff 07? Orig batt? Junk it.
Troy
06-23-2013 08:03 AM
TOK
Quote:
Originally Posted by jeepers29 View Post
Don't trust the tests at auto zone. I have replaced batteries after the alt tested good, just to find out the alt was bad. To me, it sounds like your alt is not charging your battery. That is where I would start.
So true... They can't test batteries for crap either. You can have one bad segment/cell on a battery and they'll still tell you its good. Easy way to test the alternator is to put a volt meter across the + and - of your battery.

It should read 12v with the engine off and 14 or so with it running if the alternator is doing its job. Note that you *will* still read 12v from terminal to terminal across a bad battery. It can make 12v under no load but still not produce enough amps to crank.

If the alternator is charging, take a chance and replace the battery.

I did have an experience like your buddy was telling you with a bad starter. It had a short or something and the load was so bad that it'd suck a completely charged battery dead overnight with the car just sitting.
06-23-2013 07:44 AM
jeepers29 Don't trust the tests at auto zone. I have replaced batteries after the alt tested good, just to find out the alt was bad. To me, it sounds like your alt is not charging your battery. That is where I would start.
06-23-2013 12:12 AM
joe002 Do you just get a single click when you turn the key? Do you have an automatic transmission? If so, then next time it happens shift the shifter the Neutral (or to Neutral and back to Park) and try to start it.
06-23-2013 12:05 AM
majorspankings try checking out the cables connected to the battery they may be corroded and not getting a good connection
06-22-2013 11:55 PM
RubiChick Fuel pump?!
06-12-2013 06:26 PM
TippingJK
I need help

So 3 days ago my 07 JK decided not to turn, at first I though it might be the battery, so I jumped it. only to turn it off and hour later and it did the same thing. so I proceeded to troubleshoot the terminals. everything in the battery seemed o.k so I took the battery to Auto zone. when I picked up the battery
everything checked ok. so I called a mechanic friend of mine I explained the symptoms to him he said it may be the starter so I took the starter off and had it checked and tested and everything was fine, next was the alternator took it off checked it and everything came back good, every time I turn the key there is no response maybe a click from time to time. everything electronically works and turns on but Im starting to think it maybe something else. It DOES how ever turn on when I plug a jump box to it. It even stayed on for a drive around the block but when i slowed down it died again. CAN SOMEONE OUT THERE HELP ME???

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 08:51 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC