Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > battery prob?

Join Wrangler Forum Today


Thread: battery prob? Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-25-2013 03:02 PM
Robert C. That's is the plan lol a new battery just wanted to double check and make sure it wasn't anything else. Phx sucks the life out if them things
06-25-2013 10:08 AM
UnlimitedRubicon
Quote:
Originally Posted by Robert C. View Post
Any ideas?

Get the battery tested. If it's junk, go buy a Diehard Platinum.
06-25-2013 10:05 AM
Jerry Bransford Have the battery load tested by a competent battery dealer. When the battery is dead or nearly dead, the engine won't run/idle. The alternator runs off/requires 12v from the battery so if the alternator is not getting enough power from the battery, it can't power the ignition so the engine dies. The days of being able to run the engine without a battery are long-gone... most other vehicles are like that now too.
06-24-2013 08:54 PM
2004CSOTP Mine did the same thing today. Cranked slow and I had to hold the gas to keep it idling for about a minute. The battery was toast. Trickle charge it overnight and then get it tested. It's probably no good, but it's worth testing.
06-24-2013 06:49 PM
Robert C.
battery prob?

I think it is my battery but idk.. when i start my jeep its sounds slow to start like the battery is low. So i disconnect the battery and charge it for 8 hours. Then I connect the battery and try and start it and it dies right after it starts. But if i play with the gas pedal it stays running. After doing that for about a min it stays running. Any ideas?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 06:29 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC