Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > JK Jeep Wrangler Forum > JK General Discussion Forum > 2013 JKUR with auto temp control

Join Wrangler Forum Today


Thread: 2013 JKUR with auto temp control Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-28-2013 06:53 AM
dpostman My 2013 I got over a month ago has the Auto Temp A/C and it has been working remarkably well. I have hardly ever touched the temp/fan controls at all since I got it. I set it to 20°C (68°F) the day I got it and left it there ever since. Only a few times did I play with it Just to see how hot and how cold it would go. It can get pretty cold but it can get damn hot as well. I think the heater must run on propane or something ;-)

dp
06-27-2013 09:42 PM
4x4n Only had mine for about a week, but it works great. I haven't has any of the shutting off issues.
06-27-2013 09:33 PM
JK-linux My 2013 auto AC works fine thus far.
06-27-2013 09:25 PM
Miser I have the auto temp control in my 2013 and my A/C and or the blower fan does not shut off, until I turn it off.
It's interesting that some does it and others don't. That tells me, that there is a defect causing it!
06-27-2013 09:01 PM
BubbaEinstein I've had a 2010 and still a 2011 Dodge 1ton diesel, both have auto temp, both work perfectly. One in my jeep is a joke (it's either on or off or confused). What I can't understand is how Chrysler/jeep/whatever can have it working perfectly in other vehicles but it is a complete train wreck in the jeep. I guess this is what they mean when they say "it's a jeep thing, you wouldn't understand"...they're right, I don't.
06-27-2013 08:08 PM
2013JKBulldog That is normal operation , I had a Ford Explorer something would happen especially hot days, full cold high then shutdown I think it is trying to regulate the them pasture and gets Crazy Ivan. I ordered mynah area without it because I hate the way Auto Temps work
06-27-2013 07:54 PM
pseuno http://www.wranglerforum.com/f33/a-c...ff-170993.html
06-27-2013 06:01 PM
jwilson2598
Quote:
Originally Posted by hothondaguy View Post
Does anyone have an issue with the A/c running with the Auto Fan and lets say 68 degrees selected and it will just stop for like 10-15 seconds and then comes back on...has anyone experienced this?
Mine does that, it has nothing to do with low freon, it's the fan stopping. If you put your hand near the vent when it happens, you will feel a cold trickle of air until the fan speeds back up. There's a huge thread in here, many people with the problem but no one who's had a dealer successfully fix it that I'm aware of yet. Mine seems to do it in the first minute or 2 after starting out, then after it does it once it's fine. Only seems to be when it's hot enough for it to be on high as well.
06-27-2013 06:01 PM
D_Vail I have a 2013 jku and it has done it twice for about 5 seconds. I do not have the auto temp controls however. If you search the Internet, you will see quite a few people have the problem and the dealer has no idea what's causing it.
06-27-2013 05:52 PM
Old Dogger
Quote:
Originally Posted by hothondaguy View Post
Does anyone have an issue with the A/c running with the Auto Fan and lets say 68 degrees selected and it will just stop for like 10-15 seconds and then comes back on...has anyone experienced this?
Mine will not stop running until I turn it off.
You maybe a little low on Freon and it is shutting down to protect the compressor.
If that continues, then I would take it back to the Dealer.
06-27-2013 05:13 PM
hothondaguy
2013 JKUR with auto temp control

Does anyone have an issue with the A/c running with the Auto Fan and lets say 68 degrees selected and it will just stop for like 10-15 seconds and then comes back on...has anyone experienced this?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 10:05 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC