Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > Engine troubles

Join Wrangler Forum Today


Thread: Engine troubles Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
07-02-2013 10:31 PM
jherrington Sounded like one of two things.

Throttle position sensor

or

Idle air control valve.

One of them may have just been stuck or dirty, keeping it from functioning correctly.
07-02-2013 09:56 PM
Seanrugby11 So it's working now. Idk why, maybe bad gas. Thanks!
06-30-2013 09:27 PM
Seanrugby11 It's front passenger side right behind the wheel. It feeds to the back
06-30-2013 09:26 PM
Seanrugby11 Ummm so here's a pic of the Ned of the tube. Sorry I haven't replied for a while. Was in Denver all weekend. But I left it sitting for about a week now and now the light is off and she runs fine around the block. Any ideas?

Thanks!!
06-28-2013 02:43 AM
jeepwayoflife Welcome! Im sorry I can't help much with the engine, but for that tube, where exactly is it located and can you post a more close up picture of the end? If that's under the gas cap area it could be the rear axle breather tube. They are normally attached inside but yours could have simply come off.
06-27-2013 06:57 PM
Seanrugby11
Engine troubles

Hi guys,

I'm having some issues with my 1998 Sahara 4.0L. It started stalling out on me for no apparent reason. I have to hold the throttle while some one turns the key to start her back up. Then I felt it continue to accelerate when I released the pedal. The second I stopped the jeep sure enough it stalled out. Now the check engine light is on. Haven't gotten a chance to go to autozone yet to get the codes. Side note found a hose just laying out by the passenger side that leads to the back. Any ideas?

This is my first jeep and my baby. Please help me get her running by the fourth so I can go topless and enjoy the day!!?!

Thanks guys!

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 03:55 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC