Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > Odd Noise in 1st, 2nd, and turning

Join Wrangler Forum Today


Thread: Odd Noise in 1st, 2nd, and turning Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-24-2009 04:23 PM
thanley
Follow Up

Let me follow up, as I had some more time to drive it today.

It does it whenever I am off both the clutch and the gas in 1st and 2nd, not just while turning like I thought. It's like a slight grinding that I both hear and feel. But the car doesn't drive any different besides this god awful noise.

It does it in 2 wheel and 4 wheel drive so I don't think its anything in the T-case.

Am I safe to assume it is a synchro issue? It also has become almost impossible to shift from 3rd down to 2nd, so again, synchro?

When I crack it open, what should I plan in replacing, the 1st/2nd synchro, as well as the 3rd gear one?

Anybody?
06-24-2009 08:47 AM
thanley
Odd Noise in 1st, 2nd, and turning

Hey guys

First time posting here but a long time lurker. I picked up a 1997 TJ a bit ago and have been loving it. Got it from a buddy who rebuilt the engine last summer, and the thing runs like a champ.

Until yesterday, I either never noticed this or it wasn't there. All of a sudden when turning either left or right while off the accelerator and without having the clutch pressed in, I hear this grinding noise. In addition, it has become almost impossible to shift down from 3rd to 2nd, even while double clutching.

My initial thought is a bad synchro, but I was hoping for some other ideas before I tear into it and start pulling stuff apart.

It doesn't do it at all while pushing down the accellerator, or while the clutch is pressed in. It also doesn't appear to do it in 3rd or above.

The clutch was replaced last summer as well.

And second random question, there weren't any fuses in the Air Bag fuse slots in the glovebox, I'm assuming that there should indeed be 2 fuses there, correct?

Any help would be appreciated, want to enjoy this Indianapolis summer as much as I can!

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 12:19 PM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC