Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > YJ Codes 11,24, and 27

Join Wrangler Forum Today


Thread: YJ Codes 11,24, and 27 Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
09-03-2013 03:30 PM
wasomma thanks for the follow up, glad to hear you are back on the road
09-03-2013 01:23 PM
Alabama Kid For anyone interested or curious I figured out all the issues I previously laid out in this thread and have the jeep running great...for now.

Here are the steps I took to address the Codes and some other maintenance I pulled while wrenchin' on it:
Code 11--I found that the connector going to the ignition coil was loose and had been loosing contact. A little electrical tape cured that ailment and the code 11 was no more.
Code 24-- Sure enough, after I replaced the TPS and reset the computer, code 24 no longer showed itself.
Code 27-- This was a head scratcher, but thanks to a lot of good information on the forum I was able to diagnose the issue without much extra time and expense. The first thing I did was check the psi at the fuel rail to make sure it wasn't the fuel pressure regulator, fuel pump, or trouble with the lines. All tests for the fuel pressure came back to spec. Next I began chasing wires in the harness going to the injectors. Sure enough I found a broken wire going to one of the connectors. A ride to the parts store, a $12.99 replacement fuel injector connector, some splicing, a quick prayer and the turn of the key later revealed the problem solved.

Other items I replaced while under the hood: fan clutch, water pump, and power steering pump mount. Both the fan clutch and water pump I knew were just limping along and the power steering pump mount was a disaster-in-waiting. That mount had so many cracks in it I was almost scared to prop tools on it.

til the next episode...
07-08-2013 02:50 PM
Alabama Kid Thanks for the quick responses.
I haven't changed out the camshaft position sensor; honestly I am kinda stumped at where it resides under the hood.
In regards to the timing, I'll certainly check it.

Thanks again yall!
07-08-2013 02:37 PM
AllMudd What about the camshaft position sensor?
07-08-2013 02:34 PM
Jdrice82 Sounds like a timing issue. You sure you got it back in time correctly?
07-08-2013 02:13 PM
Alabama Kid
YJ Codes 11,24, and 27

I recently replaced the head gasket on my 4.0L (93), and after hooking everything back up have experienced rough idle, backfire, and the jeep shutting down after driving it just a few miles. The backfire has only happened a couple of times, but the rough idle and the shutting down has persisted. Also, after it shuts down it will not crank back up until it has cooled down.

The check engine light has been on since I replaced the head gasket and I've pulled the following codes:
12: Battery or computer recently disconnected
11: No ignition reference signal detected during cranking OR timing belt skipped one or more teeth; OR loss of either camshaft or crankshaft position sensor.
24: Throttle Position Sensor over 4.96V
27: Injector circuit isnít switching itís told to

I've replaced the TPS, crankshaft position sensor,and have begun checking/cleaning all of my grounds. I'm getting fuel at the rail and have a new fuel filter. So far all my tinkering has failed to identify the source.

Any guidance ya'll got on where I should concentrate my efforts in attempt to resurrect the ol' jeep would be much appreciated.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 02:33 AM.



Jeepģ, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC