Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > General Jeep Discussions > Off Road and External Lighting > 3rd Brake Light Problem

Join Wrangler Forum Today


Thread: 3rd Brake Light Problem Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
07-11-2013 10:24 AM
Holton345
3rd Brake Light Problem

NOTE: I posted this in the TJ forum as a part of a longer post, then I noticed the electrical forum. Then, finally, I noticed THIS forum. So now I think I have the correct place for this question. Sorry!
____________________

Okay, so the PO cut the wires and removed them when he pulled the stock tire carrier and the light assembly.

I installed known-good stuff from my dead jeep today. I replaced the bulb just in case. No-go.

I realized the PO had herculined over the contacts in the tub. I scraped them clean and lightly sanded the surfaces. They make firm contact with the contacts on the set I installed today, again, known to be good.

I did not damage or stretch or yank the wires or contact boots that I know of. But there is no dang light when we hit the brakes. Not even a brief flicker to indicate something being loose. It is dead.

How do I run the wires inside the tub from the contacts to where the line branches off from the main brake lights? Where would this be, anyway? I am pretty sure that the PO cut or damaged them at some time in the past. I hope they are merely cut and need splicing. I hope he did not remove them!

Any ideas, here?

Thanks!

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 06:57 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC