Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > TJ Jeep Wrangler Forum > TJ Tech Forum > Tj starts... Dies seconds later

Join Wrangler Forum Today


Thread: Tj starts... Dies seconds later Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
07-14-2013 08:57 PM
Kens TJ My 01 did the same thing it ended up being my IAC. Bought one at advanced auto for $70 and started right up. 15 minute job.
07-14-2013 08:03 PM
Jerry Bransford If the engine dies consistently 1-2 seconds immediately after starting, and an amber 'Key' symbol has lit up on your dash, and your ignition key is gray indicating a computer chip inside, that means the SKIM (security key immobilizer module) has killed the engine because it detected an ignition key that wasn't generating the right security signal.

Did you have any keys cut recently that don't have the correct chip inside? My wife's newish Grand Cherokee developed the same problem but it turned out one of her factory SKIM keys went bad. Using my gray ignition key got us home.
07-14-2013 06:01 PM
Notoriously_rob If that teata fine from above post my cps went badamd it would stary vut wiuld die after about 10 seconds... Id check that too
07-14-2013 05:16 PM
Wattapunk check your fuel pressure to rule out a faulty pump/leaky regulator..Should be around 49psi.
07-14-2013 03:31 PM
TheHexIsReal
Tj starts... Dies seconds later

After having to jump my jeep last week, I finally bought a new battery after coming back from vacation this week, After getting no input trying to start.

After putting the battery and now it works, starts up fine, but dies three seconds later. Everything seems is a fine and hooked up right. Am I missing something? or is this a perfect storm and there's something else wrong?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 02:30 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC