Jeep Wrangler Forum - Reply to Topic
Jeep Wrangler Forum

Go Back   Jeep Wrangler Forum > YJ Jeep Wrangler Forum > YJ Tech Forum > No Spark 1995 YJ 4 Cylinder

Join Wrangler Forum Today


Thread: No Spark 1995 YJ 4 Cylinder Reply to Thread
Title:
  
Message:
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now

In order to be able to post messages on the Jeep Wrangler Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
07-22-2013 01:51 PM
AllMudd Sure dont but from the looks of the diagram it only goes to the injectors, starter, and ign control.
07-22-2013 10:32 AM
KenPlumlee Thanks very much. Will have to try it this weekend. Only have limited time to work on the project. Do you know what triggers the Auto Shutdown Relay to shutdown the spark and fuel?
07-19-2013 04:48 PM
AllMudd Also according to my Chiltons book, you need to be checking for voltage while cranking the engine. Also try swapping out the auto shutdown relay under the hood by the battery with the horn relay.
07-19-2013 01:43 PM
AllMudd Here's some diagrams see if they help you out and check everything before either module.
07-19-2013 12:40 PM
kik
Quote:
Originally Posted by KenPlumlee View Post
Fuses are good but still no 12 volts at the coil
I'm still going with when this happens the prime suspect is the Ignition Control Module. I could be wrong but they seem to fail sooner than the ignition or computer module.
07-19-2013 12:03 PM
KenPlumlee
Quote:
Originally Posted by AllMudd View Post
Check the fuses

Fuses are good but still no 12 volts at the coil
07-19-2013 11:51 AM
AllMudd Check the fuses
07-19-2013 11:25 AM
KenPlumlee
Quote:
Originally Posted by AllMudd View Post
Not always, the ECM can also go bad and cause this. I would suggest to the OP to check the fuses for the ign. There is one under the hood by the battery and one under the dash by the PB assembly. If these are good then I would check to see if you are getting voltage to the coil. Not to long ago another fellow Jeeper had an issue like this and it was the coil connecter one plug was falling out of the connecter and not making contact to the coil.
Not sure how all of this works but should the coil have 12 volts to it any time the switch is on because it does not. I guess I need to read up on how the ignition works. I understand points and condensers but not much about electonic ingition. Guess that is what I get for being old.
07-19-2013 11:14 AM
AllMudd
Quote:
Originally Posted by kik View Post
Usually when there's a no spark situation the Ignition Control Module is bad.
Not always, the ECM can also go bad and cause this. I would suggest to the OP to check the fuses for the ign. There is one under the hood by the battery and one under the dash by the PB assembly. If these are good then I would check to see if you are getting voltage to the coil. Not to long ago another fellow Jeeper had an issue like this and it was the coil connecter one plug was falling out of the connecter and not making contact to the coil.
07-19-2013 10:52 AM
kik Usually when there's a no spark situation the Ignition Control Module is bad.
07-19-2013 10:35 AM
KenPlumlee
No Spark 1995 YJ 4 Cylinder

I have a 1995 YJ 4 Cylinder that is not getting spark to the plugs. Have changed the coil, distirbuter, rotor, and crank sensor. What is the most likely culprit?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 11:54 AM.



Jeep®, Wrangler, Liberty, Wagoneer, Cherokee, and Grand Cherokee are copyrighted and trademarked to Chrysler Motors LLC.
Wranglerforum.com is not in any way associated with the Chrysler Motors LLC